Едно е да създадеш видео и съвсем друго да създадеш

...
Едно е да създадеш видео и съвсем друго да създадеш
Коментари Харесай

Ето това продава!

Едно е да създадеш видео и напълно друго да създадеш наличие, което в действителност се вписва в марката ти. Видеото може да е мощен способ за говорене непосредствено на потребителя, само че да направиш вярното усещане изисква всички брандирани материали да са уеднаквени. Добрата вест е, че това не изисква мултимилионен бюджет, написа Керъл Санкар за Inc.com.

Разберете кои сте вие и коя е аудиторията ви

Според Cisco към 80% от уеб трафика ще бъде отдаден на видеото през 2022 година. Това ясно демонстрира, че и вашият бранд може да се впише тук.

Голяма част от работата, обвързвана със основаването на видео, стартира преди снимането – на първо място би трябвало да има ясно схващане за позицията на самия бранд – той е повече от лого и цветова палитра, въпреки че тези детайли са значими за основаването на разпознаваема еднаквост.

Помислете за вида наличие, което ще допадне на аудиторията ви. Намерете мястото, където техните желания и вашата еднаквост се пресичат. Това ще помогне да планирате наличието във видеата си.

Създайте управление за стила на видеата на марката ви

Постоянството е значима част от основаването на разпознаваема еднаквост. Това е повода да виждате огромни компании да ползват едни и същи детайли от дизайна си на всички места в продължение на години.

Можете да създадете сходно възприятие за еднаквост, като разработите управление за жанр за видеоклиповете на вашата марка. Последователността оказва помощ на потребителите да асоциират едно наличие с дадена компания.

Ръководството би трябвало да обгръща трайно открити стандарти и базови правила, които да оказват помощ да се уверите, че всяко видео дава отговор на образа, който марката ви се пробва да реализира.

Създавайте видео наличие за всяко равнище от фунията на продажбите

Видеото може да направи доста повече от това просто да построи осведоменост. Като част от видео тактиката ви, обмислете по какъв начин другите видеа могат да се употребяват за другите равнища от маркетинг фунията. Докато първичната ви цел е да изградите осведоменост, видео наличието може да помогне да осъществите и продажби.

Етапът на осведоменост би трябвало да се концентрира върху прочувствената част. Създаването на прочувствена връзка с аудиторията ще я примами да желае да научи повече. Когато стартират да изследват дадена тематика и доближат до ваш клип, който им дава потребна информация, потребителите могат да ви оказват помощ да се наложите като водач.

В дъното на фунията на продажбите можете да предоставите по-задълбочени демонстрации или рекомендации. Те задвижват комерсиалното известия и водят до конверсии.

Добавянето на видеото към маркетинг тактиката сигурно изисква известно равнище на механически знания. Но, както всеки различен маркетинг инструмент, откакто сте положили основите, задачата няма да бъде толкоз комплицирана.

С положително схващане на аудиторията и личния ви бранд и отдаденост на последователността можете да си гарантирате, че всеки видеоклип в действителност се вписва.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР