Едно дете и четирима възрастни са загинали при огнения ад,

...
Едно дете и четирима възрастни са загинали при огнения ад,
Коментари Харесай

Огнен ад в Румъния: Петима загинали след празненство в къща за гости

Едно дете и четирима възрастни са починали при огнения пъкъл, който избухна тази заран в село Тохани в окръг Прахова, Южна Румъния, а други трима души са оповестени за изчезнали и се търсят от управляващите, заяви телевизия Диджи 24, представена от Българска телеграфна агенция.

В момента на експлоадирането на пожара в къщата за посетители е имало 26 души, които съгласно наличната все още информация са взели участие в тържество, проведено от притежателя. 18 души са съумели да се изтеглят навреме. Сред търсените лица е и детето на притежателя.

Двама души - майка и малолетният ѝ наследник, са получили изгаряния надлежно на 5 и 8 % от повърхността на тялото. Те са превозени до незабавното поделение на Окръжната болница в Плоещ.

Постройката, където се разигра нещастието, е от 2013 година и е била дървена с партерен и горен етаж. Сградата не е имала позволение за противопожарна сигурност, а през 2019 година е инспектирана и са открити голям брой нередности, за които са издадени шест наставления.

В момента управляващите правят следствия, а един прокурор се намира на мястото. Също по този начин Главният инспекторат на Румънската полиция е изпратил екип от експерти от Националния институт по криминалистика, с цел да оказват помощ за следствието.

Пожарната работа заяви, че огънят към този момент е сподавен, само че издирването на възможни жертви продължава.

Съдебни източници обявиха, че на този стадий прокурорите не изключват нито една догадка, в това число случай или тенденциозен палеж.

По-рано през днешния ден Департаментът за изключителни обстановки заяви, че дете и двама възрастни са починали в пожара. Общо осем души, петима възрастни и три деца, бяха блокирани в огнения капан, откакто пламъците обгръщат цялата постройка.

Долината на Прахова се намира в южния завършек на Карпатите. Тя е известна дестинация за екскурзии заради своята естествена хубост.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР