Едно число ще наричаме „дебилно”, ако е по-голямо от 100

...
Едно число ще наричаме „дебилно”, ако е по-голямо от 100
Коментари Харесай

Обидни думи в помагало по математика


Едно число ще назоваваме „ дебилно”, в случай че е по-голямо от 100 и се записва с разнообразни числа, едната от които е равна на сбора на останалите. Това е единствено едно от изискванията на дилемите в пособие по математика.

Помагалото е за извънкласни действия и се споделя „ Умник-математик”. Сборникът попада при Диляна Стоянова като подарък за първия образователен ден на сина ѝ. Когато разлиства страниците обаче майката е възмутена.

"Едно четирицифрено число ще назоваваме „ побъркано”, в случай че една от цифрите му е равна на творбата на останалите три. "Побъркано " и сходни прилагателни не се връзват с точната просвета математика”, споделя майката.

"Тези думи насаждат у децата конфигурация и настройка, тъй като употребявайки тази дума към цифра, едно дете би я употребило умерено и към собствен съученик ", счита Стоянова.

Класният началник Мина Илиев от 47 СУ „ Христо Данов” счита, че помагалото не е уместно за деца и съобщи:

"Първо по какъв начин ще обясните на детето какво значи дебил и от оттова то да стартира да го употребява. Защо би трябвало да учим детето да употребява думички и като "сакато ". Има доста деца, които са в това състояние ", счита Илиев.

Авторите на помагалото - Мария Томова и Надя Кръстева обявиха, че това е новаторски метод за образование. Помагалото е на пазара от седем години, а създателят Томова твърди, че провокира интерес измежду учениците. Не съжалява за подбора на думи. Сборникът не е утвърден от МОН.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР