Едно четвърто и едно осмо място зае Боряна Калейн във

...
Едно четвърто и едно осмо място зае Боряна Калейн във
Коментари Харесай

Нови грешки лишиха Боряна Калейн от медал на световното по гимнастика

Едно четвърто и едно осмо място зае Боряна Калейн във финалите във втория ден от международното състезание по художествена гимнастика. Тя приключи четвърта в съчетанието с бухалки и последна в този на лента.

По-голям късмет за орден българката имаше при бухалките, където получи оценка 26.200 и единствено две десети не ѝ доближиха за бронзово отличие. Българската гимнастичка позволи неточност в края на съчетанието си, когато изпусна едната си бухалка, а това понижи оценката ѝ за осъществяване.

Калейн получи по-ниска оценка от тази в квалификацията, когато беше с 27.150. Всички гимнастички, участващи във финала обаче, получиха по-малък общ брой, като имаше и неточности. Сред тези, които позволиха грешки, беше и рускинята Дина Аверина, чийто резултат беше с повече от точка по-нисък от квалификацията. В последна сметка общ брой от 27.100 ѝ стигна за международна купа.

Втора приключи Арина Аверина (26.750), а трета Анастасия Салос от Беларус с 26.400.

Във финала на лента Калейн позволи по-груба неточност, което понижи доста оценката ѝ и тя получи единствено 21.000. Дебютантката на международно състезание Татяна Воложанина се показа по-добре и с 21.900 приключи пета.

 Нови неточности лишиха Боряна Калейн от орден на международното по гимнастика
© LAP.BG

Титлата завоюва Алина Харнаско от Беларус, която имаше доста комплицирано комбиниране и получи 23.950. По този метод тя прекъсна превъзходството на Дина Аверина. Именно рускинята остана втора с 23.900, а Арина Аверина взе бронз - 23.450.

Близначките Аверини оспорваха оценките си, само че те останаха непроменени.

В първия спортен ден в Китакюшу Калейн приключи четвърта във. Воложанина беше седма на топка.

В събота следва финалът в многобоя, за който се класираха и двете български гимнастички - Калейн с четвърти резултат, а Воложанина с девети.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР