Едно четиринайсетгодишно момиче е готово да остави дома си и

...
Едно четиринайсетгодишно момиче е готово да остави дома си и
Коментари Харесай

Edna жена начело на гърмящи дула и ловци на глави: спиращият дъха уестърн, вдъхновил братята Коен, излиза за пръв път на български


Едно четиринайсетгодишно момиче е готово да остави дома си и да тръгне измежду зима, с цел да отмъсти за пролятата кръв на татко си...
 image2_16x9.png Ако котките и кучетата можеха да приказват, щяха да изискат от нас ето това... На фокус
Хъкълбери Фин може да открие заслужен съперник в лицето на четиринайсетгодишната Мати Рос.

За пръв път на български се появява обичаният на генерации американци и въодушевил едноименните екранизации на Хенри Хатауей (1969) и на братята Коен („ Непреклонните “, 2010) разказ „ Желязна хватка “ от Чарлс Портис !

След като разбойникът Том Чейни убива татко ѝ, решителната Мати Рос потегля по следите му в индианските земи, откъдето неопитните рядко се връщат живи. Но Мати напълно не е глупава и знае, че ще ѝ е нужна помощ, с цел да премине през враждебната територия. Тя наема за лидер коравия следотърсач Когбърн, по прякор Петела – алкохолик и безмилостен ловджия на глави , чието дуло не пропуща задачата. Към странния дует се причислява и т ексаски рейнджър на име Лабийф , който има лични аргументи да търси Чейни. По всичко проличава, че по тези земи не ги чака нищо положително, само че малко загради могат да устоят пред положителните остарели закони на отмъщението в Дивия запад.

 Ciela книга уестърн Ciela

Забавен и в същото време майсторски написан, този замайващ уестърн в духа на „ Дивото зове “ и „ Винету “ ще ви придвижи в дебрите на Арканзас и ще ви потвърди, че едно четиринайсетгодишно момиче може да има „ Желязна хватка “ и дебелоглав за трима.

Но кой би предположил?

Бях едвам на четиринайсетгодишна възраст, когато един страхливец на име Том Чейни простреля татко ми във Форт Смит, щата Арканзас, като му лиши живота, коня и 150 $ в брой, плюс две кюлчета калифорнийско злато, които носеше в пояса си.

Ето по какъв начин стана.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР