Едно бебе и неговите родители - украинка и българин, остават

...
Едно бебе и неговите родители - украинка и българин, остават
Коментари Харесай

Как украинка и българин стават родители под звука на сирени


Едно бебе и неговите родители - украинка и българин, остават в Украйна, тъй като оказват помощ на бежанци и бойци. Тяхното момиченце София се роди единствено преди седмица на фона на войната против Украйна.

Ако бягате от война единствено с една раница на гърба си, в нея евентуално няма да има доста място за книги. Това е в действие за доста украински майки, търсещи избавление за себе си и децата си от войната, която Русия стартира против страната им.



Майка от Украйна обаче избира да остане и да роди първородната си щерка не в чужбина, а в родината си. Тя ражда на 24 март и е трябвало 2 часа да са в мазето поради сирени.

Христя е от Украйна, а Иво - брачният партньор й е от България. След като на бял свят се появи дребната София, светът за Иво е друг. По-смислен е.

„ Детето дава друг смисъл на съществуването ти. Чувството да бъдеш татко е ужасно “, споделя Иво.



Двамата подават ръка на стотици хора. Докато кърми, майката купува онлайн бронежилетки за бойците на фронта.

В град Чернивци не се водят бойни дейности, само че тук има повече от 60 000 бежанци от Източна Украйна и от столицата Киев, които имат потребност от помощ. Христя събира дарения за хората, които отбраняват Украйна.


„ Софи беше единствено на 2 часа, а аз избирах термовизьори за бойците към горещите точки. Аз разбирам, че това е капка в море, само че хора имат вяра “, споделя Христя и споделя, че до последно не е вярвала, че ще има война.

Когато има сирени за въздушни офанзиви, фамилията се крие в мазето на къщата си.

Дори да се карат за политика, войната от ден на ден сплотява украинците, споделя Христя.

Христя е лекар по философия, публицист, публицист, отразявал спора в Донбас. Тя дефинира думите на Путин за денацификация като " безспорни нелепости ". И споделя, че Украйна не чака Русия да я освободи. Защото няма от какво.

Приятелите на Христя от цялата страна дават информация за потресаващи закононарушения и мародерства, осъществени от съветските бойци.

Лелята й живее в окупирания от Русия Крим. Въпреки че е от Западна Украйна, и тя е обладана от съветската агитация, споделя с болежка младата майка.

Срещу дезинформацията Христя опълчва истината. Споделя всеки ден във „ Facebook “ по какъв начин се развива войната на съветската войска.

Семейството счита, че се води и война на полезности и на личности- съветският цар против прислужникът на народа.

Децата на войната към този момент са травмирани, раните в душата мъчно ще заздравеят. Но фамилията на украинската и българина имат вяра, че скоро ще бъде мир в Украйна все пак и макар всички съпротивителни сили.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР