Едно бебе е починало и 50 души не се чувстват

...
Едно бебе е починало и 50 души не се чувстват
Коментари Харесай

Спешно предупреждение за магарешка кашлица, тъй като едно бебе почина и 50 се разболяха в ужасяваща ваканционна епидемия

Едно бебе е умряло и 50 души не се усещат добре след ужасяваща 100-дневна кашлица в съществена европейска ваканционна гореща точка.

От началото на 2024 година коклюшът - по-известен като магарешка кашлица - докара до два смъртни случая в Гърция, единият от които е новородено бебе. Другата жертва е възрастен със съпътстващи здравословни проблеми.

Органът за публично опазване на здравето на страната удостовери, че има общо 54 случая от началото на годината, като 32 от тях са деца и младежи, а още един 11 бебета, оповестява вестник Ekathethimerini. Известно е, че признаците, които включват продължителни няколко минути пристъпи на кашлица, по време на които от гърдите се чува магарешки тон, са най-рискови за кърмачета и дребни деца.

Ейрини Агапидаки, министър на опазването на здравето на Гърция, прикани пътуващите да се имунизират против заболяването в светлината на стряскащото нарастване на случаите. Но Гърция е единствено една от засегнатите европейски страни, като Хърватия, Норвегия...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР