Едни от най-значимите новатори и предприемачи на нашето време -

...
Едни от най-значимите новатори и предприемачи на нашето време -
Коментари Харесай

10 успешни бизнесмени, които изобщо не са посещавали университет

Едни от най-значимите новатори и бизнесмени на нашето време - Бил Гейтс и Стив Джобс са посещавали университет, само че не са го приключили и нямат тапия за висше обучение.

Ще ви разкажем за 10 други доста сполучливи хора, постигнали огромни резултати в бизнеса, които въобще не са посещавали висше образователно заведение.

Но това, несъмнено, не трансформира смисъла на положителното обучение за развиването и сполучливата реализация на индивида

Леонардо дел Векио

Днес " Лукскотика ", ръководена от Леонардо дел Векио, е бизнес империя с доста предприятия, които създават очила, оптични и защитни лещи, рамки и аксесоари за очила, с наличие в Европа, Америка, Китай.

Компанията, която се управлява от дел Векио, има годишен оборот от 6 милиарда $, пораства и се развива в огромна степен единствено поради неговите силата, бизнес умения и възторг.

Леонардо дел Векио е роден в Милано през 1935 година, на 7-годишна възраст е изпратен в дом за сираци, защото майка му не е могла да устоя пет деца. Той стартира кариерата си като чирак монтьор във фабрика за автомобилни елементи.

Микеле Фереро

Микеле Фереро е италиански предприемач, притежател на Ferrero, известна компания, произвеждаща шоколад и други сладкарски произведения. Преди да почине през 2015-а, той е най-богатият човек в Италия съгласно списание Forbes с благосъстояние от Щатски долар 17 милиарда.

Ferrero прпитежава марките Nutella, Mon Chéri, Ferrero Rocher, Kinder Surprise, Raffaello, Tic Tac.

Ferrero е учредена от Пиетро Фереро Ferrero, бащата на Микеле. През 1957 година, Микеле поема ръководството и под неговото управление, Ferrero става една от най-успешните италиански компании. Налага марки като Nutella (от 1964 г.) и Kinder Chocolate (от 1968 г.).

Ли Шау Ки

Ли Шау Ки е китайски предприемач. Той е създател, ръководител и основен финансов шеф на Henderson Land Development Company Limited.

Henderson Land Development Co. Ltd. е благосъстоятелност и част от показателя Hang Seng. Тази корпорация е третата по величина договорка с недвижими парцели. Специализацията на компанията включва вложения, надзор, създаване на хотели, универсални магазини и доста други инфраструктури.

Ли Шау Ки също е притежател на хотелската верига Мирамар.

Ана Уинтур

Ана Уинтур е английски публицист и основен редактор на американското издание на списание Vogue от 1988 година насам. Носител на Ордена на Британската империя (DBE). Призната е за една от най-влиятелните фигури в света на актуалната мода, изключително в Америка.

Ана е най-голямата щерка на основния редактор на британския таблоид Evening Standard, Чарлз Уинтур. Още като младеж е очарована от стилната публицистика.

На 15-годишна възраст тя поучава татко си по какъв начин да направи вестник, прелъстителен за младежите. Започва кариерата си като фешън наблюдаващ в английското списание Harpers & Queen, където работи шест години, преминавайки от браузър към заместник-редактор.

По-късно се реалокира в Съединени американски щати, където работи за Harper`s Bazaar, Viva, Savvy, нюйоркските списания.

През 1988 година се завръща в американския Vogue и го оглавява. Уинтур изцяло промени типа на списанието, създавайки пример на лъскава преса, неповторим за това време.

Нейните дейности бяха необятно обсъждани в стилната промишленост и доведоха до появяването на доста кавги.

Ли Ка-Шин

Ли Ка Шин е хонконгски бизнесмен и човеколюбец, един от най-влиятелните предприемачи в Азия.

В момента той е ръководител на борда на Cheung Kong Group и Hutchison Whampoa, чиято капитализация е към 15% от фондовия пазар в Хонконг.

В допълнение, структури на Ли Ка Шин са построили всеки седми апартамент в Хонконг, те управляват 70% от товарооборота на пристанището в Хонконг и имат обилни дялове в пазарите на дребно, мобилните връзки и електрическата енергия.

Фирмите на Ли Ка Шин са заети повече от 270 хиляди души, работещи в 53 страни по света.

Ингвар Кампрад

Ингвар Кампрад е шведски бизнесмен, създател на IKEA, верига магазини за продажба на артикули за семейството. Той бе един от най-богатите хора в света.

Ингвар почнал да работи като дете, продавайки кибрит на съседите си. Той открива, че може на ниска цена да ги вземе в огромни количества в Стокхолм, а по-късно да ги продаде на дребно евтино и въпреки всичко да има добра облага.

Впоследствие той се занимава с продажба на риба, коледна декорация, семена, писалки и моливи.

Кампрад основава компанията, която по-късно става IKEA, когато е бил на 17 години, с пари, получени като подарък от татко си.

Лилиан Бетенкур

Лилиан Бетенкур е френски бизнесмен и човеколюбец, в предишното е прочут социалист.

Тя е съсобственик на козметичната компания L`Oréal, учредена от татко й през 1909 година.

С благосъстояние от 44,6 милиарда $, тя бе най-богатата жена в света.

Лилиан Бетенкур умря през септември 2017 година.

Карл Албрехт

Карл Албрехт е милиардер и най-богатият човек в Германия. Родителите са били елементарни служащи: татко му изкарвал прехраната си с всекидневен труд в мината. Но майка му имала предприемачески дух - госпожа Албрехт поддържа дребен личния си хранителен магазин, който в действителност беше началото на ерата на комерсиалната веригата Алди.

През 1946 година Карл Албрехт и по-малкият му брат стартират да развиват фамилния бизнес, като внасят свои лични хрумвания и нововъведения в него.

Само за четири години те съумяват да открият 13 нови магазина, а до края на 1960 година тази численост се усилва десетки пъти: братята притежаваха 350 магазина в Германия, а делът на компанията на националния пазар става 47%.

Днес магазините на Aldi се намират в Европа, Съединени американски щати, Австралия, Нова Зеландия и други най-отдалечени кътчета на планетата.

Кристи Уолтън

Кристи Уолтън е наследница на империята Walmart. Съпругът й, Джон Уолтън, бил първият правоприемник на най-голямата верига за търговия на дребно в света и наследник на създателя Сам Уолтън.

Съпругът завещава на Кристи част от благосъстоянието си, което по това време се прави оценка на почти 18,2 милиарда $, той взема решение да подари останалото на щедрост, както и да трансферира част на сина си от първия си брак.

Управлението на парите от Кристи Уолтън е повече от вярно: през днешния ден, съгласно разнообразни източници, положението й се прави оценка на към 40-42 милиарда $.

Тя има 9% дял в Walmart, член е на банковата група Arvest Bank Group, Inc. (управлявана от брат на починалия си брачен партньор Jim Walton), а също по този начин има постоянен приход от " слънчевия " бизнес - компания, създала първите слънчеви панели в Съединени американски щати. и в този момент създава тънкослойни фотоволтаични (PV) модули и слънчеви панели.

Амансио Ортега

Амансио Ортега е бизнесмен, създател и някогашен президент на Inditex, компанията има 6 750 магазина в 88 страни, създава продукцията си под марките Zara, Pull & Bear, Bershka, Massimo Dutti, Oysho, Kiddy`s Class, Tempe, Stradivarius и други.

В допълнение, Ортега е вложил в недвижими парцели във Флорида, Мадрид, Лондон и Лисабон, в газовата индустрия, туризма и банките.

Притежава акции в испанската футболната лига. Амансио Ортега е роден в фамилията на железопътен служащ, майка му е работила като прислужница в богато семейство немски финансисти.

Поради бедността на фамилията, Амансио даже не може да приключи гимназия и от 13-годишна възраст стартира да работи като пощальон снабдител в магазин за риза. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР