Eдни от най-търсените професии в момента в Пазарджик са монтажник

...
Eдни от най-търсените професии в момента в Пазарджик са монтажник
Коментари Харесай

Криза за монтажници и оператори на машини

Eдни от най-търсените специалности сега в Пазарджик са монтажник и оператор на машина. Справка на свободните работни места в Бюрото по труда ясно демонстрира, че в сектора крепко са го закъсали. В момента пазарът на труда се нуждае от 33 оператори и 42 монтажници.

Гладът за лекари също продължава да се усеща. Местните здравни заведения мъчно намират кой да работи в тях. 10 лекари, 3 фелдшери и 1 здравна сестра се търсят и тази седмица в лечебните заведения в града. Толкова са декларираните в Бюрата по труда в Пазарджик свободни работни места.  

Кризата за служащи се дължи на първо място на заплащането или най-малко по този начин считат претендентите. Според тях компаниите заплащат прекомерно малко, а активността е много. Самите работодатели пък се оплакват, че мъчно се намира първокласен чиновник без значение за какъв отрасъл става дума. 

Преглед на обявите демонстрира, че заплатите в Пазарджишко са в диапазона от 500 до 1500 лева Най-търсени и добре платени са чиновниците в заведенията за бързо хранене. В момента локална компания се нуждае от човек на длъжността продавач-организатор на линия за хранене. Предлаганото заплащане е от 900 до 1100 лева. За електроспециалистите пък заплатите са сред 1300 и 1500 лева. 

Остър апетит за фрагменти продължава да има и по локалните кафенета. За да запълнят неналичието на личен състав, притежателите на заведения оферират по хилядарка на барманите и сервитьорите. Тази цифра обаче е за най-оборотните места.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР