Едни от най-разпознаваемите и успешни модели в света са заплашени

...
Едни от най-разпознаваемите и успешни модели в света са заплашени
Коментари Харесай

Eдни от най-известните модели са заплашени със затвор

Едни от най-разпознаваемите и сполучливи модели в света са застрашени със затвор поради скица, написа fakti.bg. 23-годишната Кендъл Дженър, 22-годишната Бела Хадид, 27-годишната Емили Ратайковски и 22-годишната Хийли Болдуин са взели присъединяване в хитро планувана машинация за милиони долари и скоро могат да бъдат изправени пред съд.

Моделите са били наети за акцията на фестивала „ Фаджар ” (Fyre Festiva), който трябваше да се състои на Бахамите, само че това по този начин и не стана поради неговия уредник – бизнесмена Били Макфарланд.

Събитието по този начин и не се състоя, тъй като Макфарланд измами вложителите за голямата сума от 26 милиона $. След грандиозния скандал, който избухна поради измамата, Netflix и Hulu направиха документални филми, които разрешиха на света да надникне зад кулисите и да разбере какво се е случило с проваления фестивал, който трябваше да е най-грандиозното събитие от сходен жанр, правено в миналото.

 Eдни от най-известните модели са застрашени със затвор

Оказва се, че Макфарланд, който беше наказан на шест години затвор, е похарчил част от откраднатите пари за възнаграждения на моделите, които дълго време бяха разследвани от управляващите, а в този момент ще се изправят и пред съда.

В историята е забъркан и рапърът Джа Рул, евентуално като сътрудник, само че не е ясно дали той самият е жертва на измамата.

Кендъл, Бела Хадид, Емили и Хийли са нарушили федералния закон на Съединените щати, защото рекламирайки в обществените мрежи, те не са оповестили, че става въпрос за платена реклама. Твърди се, че единствено един от тях го е направил.

Техните възнаграждения възлизат на към 1,25 милиона $ и ще би трябвало да обяснят пред съда за какво не са спазили законовите разпореждания.

Фестивалът „ Фаджар ” трябваше да бъде нещо, което до момента не е следено на Бахамите, само че това не се случи. Много заинтригувани хора желаеха да го посетят и да си купят билети, включващи първокласно настаняване и храна, концерти на звезди от международната музикална сцена, само че вместо това те бяха посрещнати от стихия, мокри тенти и сандвичи на мястото. Концертите не се организираха, както и самият фестивал, а хиляди хора останаха без пари. Билетите бяха продадени единствено за два дни, а цената на някои бе 250 000 $.

27-годишният Били Макфарланд сега е в пандиза и ще прекара идващите шест години там.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР