Едни от най-големите оръжейни корпорации в САЩ - като Northrop

...
Едни от най-големите оръжейни корпорации в САЩ - като Northrop
Коментари Харесай

WSJ: Водещи оръжейни компании в САЩ отказват договори на най-големия си клиент – Пентагона

Едни от най-големите оръжейни корпорации в Съединени американски щати - като Northrop Grumman, Lockheed Martin и Raytheon Technologies (RTX), отхвърлят контракти с Пентагона за създаване на усъвършенствани оръжейни системи поради опасения от загуби, отбелязва американският вестник The Wall Street Journal, представен от " Фокус ".

Недоволството в промишлеността назрява от месеци, само че обстановката е достигнала своя връх, когато Northrop Grumman разгласи спомагателни 1,2 милиарда $ разноски за новата си стратегия за бомбардировачи B-21 Raider. Покачването на индустриалните разноски се дължи на инфлацията, както и на проблеми във веригата за доставки, породени от пандемията от ковид и дефицита на работна ръка, изяснява изданието.

Компаниите се пробват да уверят вложителите, че няма да " преследват планове ", които имат висок риск от преразход. Така през лятото на 2023 година Northrop Grumman отхвърля да взе участие в програмата за създаване на нови изтребители, които би трябвало да заменят F-22. L3Harris Technologies също е отклонила няколко контракта.

Lockheed Martin и RTX, два от най-големите отбранителни концерни в Съединени американски щати, към този момент са понасяли загуби от контракти на Пентагона с закрепена цена, акцентира WSJ.

Пентагонът увери, че подхваща стъпки за облекчение на договорните условия, с цел да избегне сходни проблеми в бъдеще, заявявайки, че би трябвало да " вземе поради непредвидени стопански условия ", оповестява вестникът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР