Едни от най-големите имена в карате киокушин пристигат в България

...
Едни от най-големите имена в карате киокушин пристигат в България
Коментари Харесай

Световният елит в карате киокушин пристига в България за ЕП и СП

Едни от най-големите имена в карате киокушин идват в България особено за идните огромни шампионати по бойното изкуство, които ще се проведат от 7-ми до 9-ти декември в това число в Двореца на културата и спорта във Варна. Входът за тях е безвъзмезден, като се чака над 1000 състезатели от повече от 24 страни да се съревновават на шест татамита. Канчо Хацуо Рояма - шеф на Kyokushin-kan International Honbu (9 дан), именуван още светилото в карате киокушин, ще бъде един от специфичните посетители.

Рояма е един от дребното възпитаници на основателя на киокушин Мас Ояма. Роден е в Саитама, северно от Токио, през 1948. Вдъхновен от възходящата известност на известни бойци и борци в страната, на 15-годишна възраст той отпътува за Икебукуро и се причислява към известната школа на основателя на киокушин Мас Ояма “Ояма Доджо”. Рояма е един от дребното бойци, тясно свързани с организация на Ояма през цялото време до гибелта на учителя през 1994.

“Сенсей Ояма споделяше, че киокушин би трябвало да ни сплотява, без значение от националността, расата, политическите и религиозните ни визии. Всички, които сме част от учението Карате Киокушин, сме едно огромно семейство, всички сме братя и сестри “, споделя Канчо Хацуо Рояма, приветствайки провеждането на 2-рото Европейско състезание по карате киокушин за мъже, дами и ветерани и 6-тото Открито международно състезание по бойното изкуство за юноши и девойки.

Сред другите публични лица, които ще дойдат за боевете, са още Шихан Анджей Древняк (9 дан), Шихан Антонио Пинеро (9 дан) - президент на Kyokushin World Federation (KWF), Шихан Дейвид Питхол (7 дан) - вицепрезидент на Международната федерация по карате (IFK), шихан Рамил Габасов (5 дан), Сенсей Александър Пичкунов – общоприет секретар на KWU (4 дан).

Междувременно националният тим на България по карате киокушин започва заключителната част от подготовката си за второто Европейско състезание за мъже, дами и ветерани. Старши треньор на тима ни за Европейското е Сенсей Захари Дамянов, а помощник-треньор Петър Мартинов. Захари Дамянов е първият българин и европеец, вдигнал шампионската купа на най-тежкото и влиятелно съревнование по карате – Световното състезание без категории. Захари Дамянов е и четирикратен победител от Европейското състезание в категория над 90 кг, четирикратен първенец от Откритото състезание на Америка без категории в Ню Йорк (2008 година, 2011 година, 2012 година и 2013 г.), от където има и премия за най-голям военен дух. Печелил е и Откритото състезание на Америка с категории (2007 г.).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР