Едни от местата с предпоставка да се стичат най-много хора

...
Едни от местата с предпоставка да се стичат най-много хора
Коментари Харесай

Митрополит Киприан с апел хората да не посещават храмовете

Едни от местата с причина да се стичат най-вече хора едновременно, са храмовете.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1839
В цяла България през днешния ден се отслужва литургии, а апелът на Светия синод е болните и немощните да си останат вкъщи.

Кръстопоклонна неделя е!

Към този апел, представителят на синода, митрополит Киприан добави персонален зов - хората в неговата епархия да се въздържат да посещават храмовете през времето на изключителното състояние.

„ След апела, който църквата насочи не мога да кажа какъв брой хора ще дойдат, само че мога да кажа, че молитвата ще бъде усърдна. Тази неделя ни дава смисъл, всеки да поеме своя кръст и отговорност по отношение на другите. Призивът, който аз насочих е да се прояви здравомислие. Трябва да съблюдаваме всички наставления от Националния действен щаб и да бъдем виновни. Ако стоим отдалечени един от различен, сърцата ни ще бъдат близки “, сподели пред Нова телевизия митрополит Киприан.

Той изясни, че причастието ще бъде направено с една лъжица, тъй като по този начин се прави. Според него обаче е значимо хората да не се струпват в очакване на самото причестяване, а да запазят нужната отдалеченост един от различен. „ Лъжицата ще бъде една, само че тя ще бъде дезинфекцирана “, добави той.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1839  Китай инжектира първата ваксина против COVID-19 на доброволци Китай инжектира първата ваксина против COVID-19 на доброволци  Младоженци си споделиха заветното Младоженци си споделиха заветното " Да " с защитни маски  Заради неприятна дисциплинираност Сърбия стегна полицейския час Заради неприятна дисциплинираност Сърбия стегна полицейския час
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР