Едни карти можем да покажем – ако всичко е зелено,

...
Едни карти можем да покажем – ако всичко е зелено,
Коментари Харесай

Математикът на НОЩ: Ако при много малко случаи на COVID-19 не се борим за 0, ще изтървем шарана

Едни карти можем да покажем – в случай че всичко е зелено, завършва. Това сподели математикът проф. Николай Витанов, визирайки заболеваемостта от ковид (COVID-19).
Сега цветът е жълт, има и оранжево – няма алено, само че няма и зелено, стана ясно от обясненията на Витанов за плануваното разпространяване на болестта за идващите 3 дни.
 От Бразилия оповестиха за нов вид на ковид От Бразилия оповестиха за нов вид на ковид
Изследователи от университета в Сао Пауло откриха нов вид на ковид SARS-CoV-2 (P.4) и обявиха, че той доста бързо се разпрос...
В момента сме в удобен сюжет, броят на случаите спада. Ще пристигна време, при което спадът обаче ще е доста дребен. Това е точката „ дръжте шарана ”, изясни Витанов – да не се отпускаме, когато случаите станат малцина, само че не 0!
„ Ако зависеше от времето, какви са тия работи в Индия ”, отвърна Витанов на въпрос на Нова телевизия дали разпространяването не зависи основно от времето. Но той се съгласи, че в този момент обстановката е по-различна от предходната година – в този момент имаме имунизирани. „ Ако дестабилизираме обстановката, отново ще тръгнем нагоре ”, безапелационен беше Витанов.
Днес сутринта, 26 май, базовото репродуктивно число е 0,603, сподели още математикът. Не се вижда да идва нова вълна, добави той, визирайки параметри, които той следи, без да ги прецизира категорично – с изключение на така наречен знак „ щит ”, който се счита като се вземат поради изцяло имунизираните и преболедувалите, само че на база, че при преболедуване цялостният имунитет трае 8-9 месеца (бел. ред. – това не е потвърдено на 100%, а са най-много моментни данни от наблюдаване на преболедували и имунизирани, само че още не е минало толкоз време, че да се потвърди дали не приказваме за по-дълъг период). „ Ако тръгне да става нещо, ще минат 2-3 седмици, преди нещата да станат рискови ”, счита Витанов.
През февруари следващата година ще имаме задоволително имунизирани с сегашния ритъм, пресмята математикът.
 Коронавирусът по света: Европа постепенно се възвръща, в Индия и Бразилия обстановката остава тревожна Коронавирусът по света: Европа постепенно се възвръща, в Индия и Бразилия обстановката остава тревожна
168 346 199 са към този момент публично записаните случаи на ковид по света, демонстрира статистиката на Worldometers. От тях 89 на 100 и...
Трагичен случай
Според Изпълнителна организация „ Медицински контрол ”,, майката Евгения е звъняла 5 пъти на телефон 112. От извършените диалози се открива, че от самото начало било следено положението на Илиев – само че майка му показва, че тя казвала какви медикаменти давала, а от другата страна се съгласявали, а не давали упътвания.
Проверката удостоверява, че на 2 април, в 23:31 часа на Евгения Илиева се е обадил човек от чужд мобилен номер, а не от 112. Илиева твърди, че с това позвъняване ѝ е казано, че кола за спешна помощ за сина ѝ няма да пристигна – споделила го е жена. На 3 април Станислав си отива от този свят. Не мога да знам 112 на кой са дали моя телефонен номер, акцентира Евгения Илиева, която уточни, че ще се обърне към прокуратурата да се откри какъв е този телефон и кой се е обаждал от него, с цел да носи отговорност. Тя е безапелационна и, че на 3 април не е установено тежкото положение на сина ѝ, както написа „ Медицински контрол ”, а гибелта му – това не е оказване на помощ, по думите на Илиева. Тя се закани да стигне до съда в Страсбург, в случай че никоя българска институция не ѝ обърне внимание.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР