Едни хора, които са се загубили някъде из света, дойдоха

...
Едни хора, които са се загубили някъде из света, дойдоха
Коментари Харесай

Карадайъ: Едни хора дойдоха на власт, газейки Конституцията, а сега си позволяват да пишат фашистки закони

Едни хора, които са се изгубили някъде из света, пристигнаха на власт, газейки Конституцията, и в този момент си разрешават да пишат фашистки закони. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от площада във варненското село Медовец. С обичаен възпоменателен митинг-събор Движение за права и свободи означи 33 години от Майските събития и уважи паметта на героите на демокрацията, станали свидни жертви по време на насилствената асимилация в така наречен „ възродителен процес”. Събитието бе в памет на мюсюлманите Назифе Мустафа и Шакир Мехмед, които изгубиха живота си по време на мирните митинги през 1989 година, оповестяват от партията.

Нося ви поздрави от един специфичен човек за нас, за България и за Балканите - нашия почетен ръководител доктор Ахмед Доган, стартира словото си Мустафа Карадайъ.

Нафизе и Шакир отдадоха живота си за свободата и демокрацията в България. Затова нашето потомство има дълг да пази демокрацията в България, съобщи Карадайъ. Той напомни, че през 2021 година в България три пъти имаше парламентарни избори, които са инструмент на демокрацията. Но тъкмо тогава се видя, че за ръководещите народна власт няма. Защото полицията, която е длъжна да брани закона, бе превърната в милиция, която репресира хората, с цел да създава избирателен резултат, с цел да дойдат на власт тези, който не могат да дефинират понятията страна, държавност, независимост. И които си разрешават да оферират фашистки закони, продължи Карадайъ.

Затова от Медовец заявяваме: Ние ще браним целостта на България, ние ще бъдем гаранти за стабилността и сигурността на нашата страна. Ние ще бъдем на нашия пост и ще пазим свободата и демокрацията в България. Няма позволим на едни инцидентни минувачи в политиката да си мислят, че могат да газят Конституцията и законите на страната и да вършат фашистки закони за разпра с съперниците си и даже с сътрудниците си, безапелационен бе Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи напомни, че преди 32 години доктор Ахмед Доган уточни верния път за развиване на България. Каза НЕ на реваншизма, ДА на демокрацията и заедността. Така страната ни стана известна със неповторимия си български етнически модел, акцентира Карадайъ и уточни, че на Балканите е прочут и различен етнически модел – югославският. Затова ние се гордеем, че сме избрали верния път и ще вървим по него, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

В тези спешни времена няма по какъв начин да не споменем и великия международен водач Кемал Ататюрк. Затова мотото на Майските събития тази година са неговите думи „ Мир в страната. Мир в света “. Ние ще браним мира, сигурността, свободата и демокрацията, ние ще браним достолепието си и достойнството на нашата Родина България, безапелационен бе Карадайъ.

След двегодишно спиране поради Ковид-пандемията отново сме дружно тук. Ние сме дружно на тези манифестации, с цел да си създадем равносметка до каква степен сме стигнали по пътя на свободата и демокрацията, сподели на хората Карадайъ. И продължи: „ Ние заявяваме, че ще следваме този път, пътя на свободата и демокрацията.”.

Научихме си урока от разделянето, когато някои хора си помислеха, че могат да си разрешат да ни лишават идентичността, да ни забранят името, религията, културата, традициите, тъй като бяхме разграничени. Благодарение на доктор Ахмед Доган ние постигнахме обединяване и то се назовава Движение за права и свободи. Когато се обединихме, успяхме да свалим тоталитарния комунистически режим в България. Успяхме да доведем свободата и демокрацията в България, сподели Карадайъ.

Във възпоменателния протест участваха още зам.-председателите на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов и Йордан Цонев, народните представители Ерджан Ебатин, Имрен Мехмедова, Севим Али, Фатме Рамадан, Ешереф Ешереф, Ихсан Хаккъ, Елхан Кълков, Адлен Шевкед, Байрам Байрам, Павлин Кръстев, Сезгин Мехмед, Мюмюн Мюмюн, Марио Рангелов и Александър Несторов. Присъстваха и зам.-консулът на Р Турция в Бургас Йозгюр Байрам, зам.-кметът на община Чорлу Гюнер Четин, районният мюфтия на Варна Исмаил Ахмедов, регионални ръководители и общински кметове на Движение за права и свободи от региона и прилежащите области.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР