Едната от пещерите утроби край Татул е превърната в сектантски

...
Едната от пещерите утроби край Татул е превърната в сектантски
Коментари Харесай

Сектанти се събират в пещера утроба край Татул

Едната от пещерите утроби край Татул е превърната в еретически храм, видя екип на " По света и нас ". Местните описват, че последно там са видяни хора преди изгрев в деня на лятното слънцестоене. По думите им там хората идват облечени в бели плебеи и извършват окултни танци към огнище.

Входът на пещерата вътрешност е заграден със саморъчно направена врата и незабавно след нея ни посреща комбинация, която показва фетиш към " Богинята майка ". Нейно изображение дружно с това на гуруто на религиозното придвижване е сложено и в дъното на пещерата.



" Утробата на Богинята - майка. В случая няма никакво подозрение, че това е превърнато в олтар. Ето виждаме тези камъчета, които символизират олтарната бариера, т.е. пространството от другата страна е свещено ", изясни проф. Николай Овчаров.

Жълтата охра се счита за заветен цвят и евентуално затова пространството е напудрено с нея. В центъра на пещерата е завършено огнище, в което се принасяни и даровете, зърнени кулутури, орехи и плодове.

" Очевидно, че това е било нещо като античните тризни, т.е. свещените огнища, на които са поднасяни даровете. И в действителност виждаме и даровете, въпреки че някои от тях са много странни, като кокосовия орех ", добави проф. Овчаров.



Местните не желаят да застанат пред камерата, само че описват, че тук постоянно идват сектанти. Най-големи групи дошли по време на пролетното и есенното равноденствие, както и в деня на лятното слънцестоене.

" Факт е, обаче, че са се стремили да създадат храм. Това, което отворихме като врата в действителност, аз първо взех решение, че е бариера животните да не влизат, само че това си е тъкмо вратата на храма ", изясни още проф. Овчаров.

Последно пристигнали на 21 юни, преди изгрев. Били младежи, облечени в бели плебеи и предвождани от лидер с дълга брада. Останали до идващия изгрев.

" Като имам поради по този начин някои от изображенията, не изключвам тук да има и оргии от Орфически порядък, да го назовем по този начин ", счита проф. Овчаров.

Местните настояват, че част от танците извършват голи, което е особено за някои индуистки придвижвания.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР