Едната от освободените възрастни жени е активист за мир Терористичната

...
Едната от освободените възрастни жени е активист за мир Терористичната
Коментари Харесай

Още две израелски заложнички на свобода. Съпрузите им остават в плен

Едната от освободените възрастни дами е деятел за мир
Терористичната формация „ Хамас “ освободи още двама от заложниците, които отвлече след нападението си в Израел на 7 октомври. Две възрастни дами са пуснати с посредничеството на Катар и Египет.

Причината да бъдат освободени е влошеното им здравословно положение. 85-годишната Йохевед Лифшиц и 79-годишната Нурит Купър са били докарани в коли за спешна помощ от Ивицата Газа в Египет през граничния пункт Рафах.

По-късно видео на Ройтерс сподели израелски боен хеликоптер, който каца в Тел Авив с двете дами на борда. Съпрузите им обаче остават в плен.

„ Много сме разчувствани и щастливи от формалното известие, че баба ми Йохевед Лифшиц и Нурит Купър, и двете от кибуца Нир Оз, се прибират при нас. Очакваме ги, както и положителни вести за всички пленници от нашия кибуц. Просто се надявам баба ми да е добре, в положително здраве, отиваме да я забележим в този момент “, сподели Даниел Лифшиц, внук на освободената Йохевед Лифшиц. Той изясни, че баба му и дядо му са били деятели за правата на индивида, деятели за мир, през целия им живот.

„ От повече от едно десетилетие те всяка седмица взимат... заболели палестинци от линията Газа... да се лекуват в лечебни заведения в Израел, от рак и всевъзможни други заболявания “, добави той.

Израелската войска разгласи, че заложниците на „ Хамас “ са 222-ма.

Междувременно израелската войска сподели, че е поразила нощес неуточнена цел на Хамас в бежанския лагер Аш Шати, в северната част на Ивицата Газа.

Общото заседание на Организация на обединените нации ще се събере в четвъртък, с цел да разиска въпроса, обвързван с войната, провокирана от офанзивата на „ Хамас “ против израелската територия, съобщи Франс прес. Новината за съвещанието заяви ръководителят на Общото заседание Денис Франсис.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации по този начин и не съумя да реализира единодушие по резолюция, касаеща войната, само че няколко страни членки, измежду които Йордания от името на арабските страни, а също Русия, Сирия, Бангладеш, Виетнам и Камбоджа желаеха публично съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР