Едната хипотеза за шпионина в българските служби е интерес от

...
Едната хипотеза за шпионина в българските служби е интерес от
Коментари Харесай

Експерт: За мен обекта на шпионаж е американската технология за сигурност, каквато ползваме и ние

Едната догадка за шпионина в българските служби е интерес от съветската страна във връзка с интернационалните следствия. Службите в Европа си пращат запитвания, желаят информация, когато вършат следствие примерно за компании, които се пробват да заобиколят глобите, наложени на Русия. За Русия такава информация е забавна къде кого проверяват. А подобен чиновник в службите има достъп до подобнин известия, изпращани от Интерпол. 

Това разяснява пред Нова тв Филип Гунев, някогашен зам.-министър на Министерство на вътрешните работи.



Но това е едната догадка, тъй като към момента не знаем в кой тъкмо отдел е работил този разузнавач. Вероятно през днешния ден следобяд ще стане ясно. Ако пък е работил в отдел за киберсигурност, всичките тези съветски хакерски атаки, които имаме последните години, Русия има интерес към информация, уточни той. 

При нас е налице класическа форма на шпионаж. Мотивацията, която стои зад дейностите на лицето, е пари. Що се отнася до партньорските служби, тук се засягат освен ползите на европейските служби, само че и на нашите американски сътрудници. В доста връзки това е доста сериозен пробив в националната ни сигурност, тъй като каквото касае нас, то касае и Съединени американски щати, и Западна Европа, изключително в този момент в комплицираните геополитически условия. За мен обекта на шпионаж е технологията, която употребява бранша за сигурност. Т.е. американската система за сигурност, тъй като тя всеобщо се употребява от американците и ни е дадена от тях. Това има голямо значение, тъй като в случай че Европа може да си затваря очите за съветското въздействие, то Съединени американски щати няма да го разреши, коментира Искрен Иванов, специалист по интернационална сигурност.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР