Едната е изживяла красиво и охолно юношество във Варна, а ...

Едната е изживяла красиво и охолно юношество във Варна, а

Аристократизъм блести във „Възгледите на две кралици“ на „Умно село“

Едната е изживяла красиво и пищно юношество във Варна, а другата е съветска дворянка с грузинска кръв. Двете дружно имат повече от 100 години професионална активност. В годините техни сътрудници са колоси като Спас Джонев, Андрей Чапразов, Асен Миланов, Йордан Матев, Мила Павлова, Апостол Карамитев, Георги Георгиев – Гец и други Това са обичаните грандами на българския спектакъл Славка Славова и Таня Масалитинова, които са основни настоящи лица в епизода от поредицата „ Умно село “, озаглавен „ Възгледите на две кралици “, който Bulgaria ON AIR ще излъчи в ефира си на 28 ноември от 19:30 часа.

Когато идва демокрацията, тогавашните кралици на сцената падат в плен на пазарните условия и се трансформират в Пепеляшки. Ала без мрънкане и плач се разделят с кралските одежди и с позлатата на Народния спектакъл и отпрашват по сцените на страната с ентусиазма на аркашките от първите пътуващи театрални трупи.

„ Това е ваш’то място, лейди Стюарт “, залива се от смях Славка, подавайки „ десницата си кралска “ на Таня, и акцентирайки ѝ мястото до себе си в тесния микробус, който отнася днешните баби-отровителки от театралната комедия „ Арсеник и остарели дантели “ към Ботевград, Правец или Хасково. Вратите хлопват, а моторът забоботва.

„ Сломени са на моя дух крилете…не блазни ме величието към този момент! “, въздъхват кралиците на българския спектакъл.

Микробусът потегля по пътищата на родината. Двете дами са същинско Perpetuum mobile, в чиято сънливост на задната седалка на равни тласъци се прокрадва шепота на класика: „ Ще светиш на сцената като кралица…Кралица беше и кралица ще си останеш… “.

Не пропускайте златния епизод от поредицата „ Умно село “ с основни герои грандамите на българския спектакъл Славка Славова и Таня Масалитинова – тази неделя, 28 ноември, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Източник: az-jenata.bg
PromoMall.bg