Еднакви статуи на наемници от частната руска армия Вагнер са

...
Еднакви статуи на наемници от частната руска армия Вагнер са
Коментари Харесай

В Донбас и в Сирия заснеха еднакви паметници на руски наемници от Вагнер“

Еднакви скулптури на наемници от частната съветска войска " Вагнер " са сложени в Сирия и в центъра на окупирания Луганск в Източна Украйна, публично оповестени като монументи на " съветските доброволци ", съобщи организация " Униан ".
Информацията е позована на проучване на лабораторията за цифрова криминалистика на Атлантическия съвет " Digital Forensic Research Lab ".

В центъра на Луганск е издигната скулптура на боец, зад който се крие дете. Той е съпроводен от надпис " На съветските доброволци " .
На пиедестала на фигурата обаче се вижда
характерният кръст на " Вагнер ". Това е орден, с който се награждават посмъртно падналите в пердах наемници от частната войска.

Съобщава се, че паметникът е подложен не по-късно от 22 февруари 2018 година

Потребители на обществените мрежи оповестяват, че това не е автентичен план и че паметникът е тъкмо копие на различен, който е подложен в Сирия най-късно през януари 2018 година

Двете скулптури са изцяло идентични като се изключи надписа на арабски език на пиедестала в Сирия. Той гласи " На съветските доброволци, които починаха героичен при освобождението на сирийските нефтени полета от ИДИЛ ".

Авторите на проучването са открили, че паметникът в Сирия се намира на територията на завода " Хаяна ", на към 50 километра от Палмира.

 Частната войска на Путин в Сирия
Частната войска на Путин в Сирия

Песков разгласи, че не изключва вероятността да има съветски жители в Сирия

Съдейки по фотоси от обществените мрежи, Дамаск си е върнал контрола над завода не по-късно от 17 февруари 2017 година, а през март са почнали възстановителни работи.

Посочва се, че явно частната войска " Вагнер " интензивно е взела участие в боевете в този регион.

Напомня се, че на 10 октомври 2017 година съветският в. " Фонтанка " разгласява публикация за съветския неонацист Алексей Милчаков, който е воювал в Сирия, само че в началото е бил в Донбас. Той е основал групата " Русич ", известна със своя садизъм и осъществяване на военни закононарушения.

 Ранените в Сирия руснаци са в съветски военни лечебни заведения, Кремъл „ не знае “
Ранените в Сирия руснаци са в съветски военни лечебни заведения, Кремъл „ не знае “

Много са тежко пострадалите…

В Донбас неговият отряд е умъртвил минимум 40 украинци. Милчаков е прочут с това, че е отрязвал ушите на убитите украински бойци, изрязвал е свастики върху лицата на труповете и си е правил селфита на фона на изгорени тела на украинци.

Съобщава се, че след след това Милчаков и други членове на " Русич " са се включили към частите на " Вагнер " в Сирия.

Милчаков и негови подчинени са били снимани в база на " Вагнер " в завода " Хаяна ". Чрез геолокация е подтвърдено, че местонахождението в действителност е на територията на този цех. Предполага се, групата от " Вангер " още се намира в региона.

Кремъл отхвърля съществуването на съветски военни елементи в Донбас, както и в сухопътните интервенции в Сирия. Официалната версия е, че в случай че там водят война руснаци, те са доброволци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР