Еднаква електорална подкрепа от 19,9% са получили ГЕРБ -СДС и

...
Еднаква електорална подкрепа от 19,9% са получили ГЕРБ -СДС и
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП с еднаква подкрепа в Сопот, партията на Борисов не печели само в две общини в пловдивско

Еднаква електорална поддръжка от 19,9% са получили ГЕРБ -СДС и „ Продължаваме промяната “ в община Сопот, заяви заДарик зам.-председателя на РИК 17 Иван Кърчев. От справкатастава ясно още, че кактои на предходните избори, партията на Бойко Борисов с 13-те си кмета в региона е хегемон и на тези избори и взима15 от общините в региона,включително и самиятград-община.

Движение за права и свободи печели единствено в Куклен с 28,03%, а Българска социалистическа партия – единствено в Садово с 25.87%.

Най-голяма поддръжка ГЕРБ-СДС в региона получава обичайно в Раковски-41,57%, където локалният претендент от партията Младен Шишков още веднъж е с огромен брой преференции- 2956. Така Шишков, който е четвърти в листата, измества втория-бившият началник на Асеновградската болница доктор Иван Червенков.

В съвсем цялата област „ Продължаваме промяната “ е на второ място, изключение вършат единствено Садово, Куклен и Асеновград.

Данните от миналия избор демонстрират, че гласоподавателите в Пловдив региона на партиите с твърди ядра, като ГЕРБ и Движение за права и свободи, са излезли да гласоподават.

Подкрепата за „ Демократична България “ в региона варира сред 2% в Калояновои 8,5% в Перущица,а за „ Възраждане “ - между8,27 в Асеновград и 14,13% в Хисаря. Анализът демонстрира още, че посочената години наред за алена община Родопи още веднъж слага ГЕРБ- Съюз на демократичните сили преди всичко с 29,74%.

Вотът за „ Български напредък “в региона варира сред 2,83 и 6,71%. Най-голяма поддръжка Стефан Янев получава в Първомай и Сопот.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР