"Една зараза не се контролира се заповеди от МС, болестта

...
"Една зараза не се контролира се заповеди от МС, болестта
Коментари Харесай

Рашидов: Радев да излезе с позиция и да свика Съвета за сигурност за бежанците и коронавируса

"Една болест не се управлява се заповеди от Министерски съвет, заболяването си е болест, болестта –зараза. Правителството и съвсем цялата здравна армия работи по въпроса.

Коронавирусът е като чумата – бързо се предава и стига до хората и поразява бързо болните хора ". С тези думи стартира присъединяване си в предаването "Беновска пита " Вежди Рашидов, ексминистър на културата и народен представител от ГЕРБ.

"Коронавирусът не идва от Турция и арабските страни, дай Боже да няма, тъй като имат огромно население, ще е неприятно и за нас. Темите ковид и мигранти са разнообразни. Проблемът с мигрантите не е толкоз турски.

Половин България население (мигранти) има на границата на Турция – 4 млн. Те се обгрижват, те ядат три пъти дневно, имат одеяла, ток, вода, обучение. Това са все средства, с които би трябвало да бъдат обгрижени. За 9 години са изхарчили 9 милиарда Там има деца, фамилии, човешки ориси ", показа той.

"Щастлив съм, че от през вчерашния ден Европа стартира да приказва за разговор, каквото е желанието на Ердоган. Траншовете ѝ са отишли за грантаджии. Ердоган желае Европа да помогне да задържат тия хора на границата и да могат да отидат по земите и родните си места. Диалогът беше пресечен за 4-5 години, само че в този момент би трябвало да се приказва като еднакъв с еднакъв ", добави Рашидов.

"Гръцката страна също би трябвало леко да се смири и успокои – острият звук води до изострен звук. Ердоган пусна инжекция – че не е толкоз елементарно да се задържат мигрантите. Хората желаят да отидат в Европа, единствено 10 000 души да минат през България, това към този момент ще е сериозна рецесия. Те желаят да си изхранват прехраната в Германия и Франция. Дългото седене във властта на Ердоган и Борисов ги направиха мъдри държавници ", разгласи ексминистърът.

"Не знам защо съм им на гърците близо милиард, несъмнено ще строи убежища за бежанците. Но за какво не дадат и на България – ние сме образец по какъв начин се пазят границите с разговор. Ердоган се интересуваше от моята интеграция в ГЕРБ.

Познавам го доста добре. Опитаха да ме привлекат да приказвам за изселването. Съвременната дипломация е рационалното говорене. Агресията ражда единствено експанзия. Политическото безмълвие не оказва помощ на страната. Президентът Радев би трябвало да заеме позиция и то виновна. Трябва да свика Съвета за сигурност поради ковид и бежанците ", показа Вежди Рашидов.

"Парламентът е административна постройка, цялостна с документи, елементарно е постоянно да е отговорен политика, само че обществото също би трябвало да има отговорност. Неподчинението на властта води до безредица, това е неприемливо. Има си места, има си и метод. Държавата се прави с низ от закони и правила, не е безредица, това ще се изражда от ден на ден ", добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР