Една задръстена звезда е новата постановка в репертоара на Сатиричния

...
Една задръстена звезда е новата постановка в репертоара на Сатиричния
Коментари Харесай

Калин Сърменов: Обществото ни живее в свят на абсолютно безхаберие

" Една задръстена звезда " е новата режисура в репертоара на Сатиричния спектакъл " Алеко Константинов ", а премиерата е на 9 октомври.
Работата по представлението е стартирала още преди 3 години, само че COVID-19 я е забавил.

 

" Действието се развива в днешно време в един краен квартал на столицата. През една неуместна история се пречупват безусловно всички страсти, които ни вълнуват ", описа шефът на театъра Калин Сърменов в студиото на " България заран ".

Той разяснява и изпочупването на буквите на театъра, което се случва към този момент за трети път, само че към момента няма резултат от полицията.

По думите му, обществото ни живее в свят на безусловно безхаберие към нещата, които има. " Иска ми се случаите като вандализма над буквите на " Сатирата " да бъдат коментирани, с цел да се трансфорат в образец, че обществото би трябвало да пази това, което има. През последните 5 години направихме всичко допустимо театърът да бъде на едно доста високо европейско равнище. Вместо това да се почита, ние живеем в племенни времена ", съобщи Сърменов.

По думите му само политиците си мислят, че ходовете им за съставяне на кабинет са доста комплицирани - " те са транспарантни ".

" Ако искаш да управляваш някого, първо би трябвало да смъкнеш неговата придирчивост, метода му на разбор, да съкратиш кръгозора му. Това обаче е бумеранг ", разясни той.

В студиото на Bulgaria ON AIR Сърменов съумя да обвърже политическата конюнктура в страната с новата пиеса за егоизма, готова от Сатиричния спектакъл - " Една задръстена звезда ".

Директорът на " Сатирата " бе безапелационен, че е извънредно значимо хората да преглъщат своето его, изключително в политиката.

" Направихме задоволително нелепости през последните 2 години, належащо е да се съберем. Трябва просветеност, която обаче е недостижима звезда за някои хора в политиката ", заключи той.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР