Една забележителна кариера приключи. Жо-Вилфред Цонга изигра своя последен мач

...
Една забележителна кариера приключи. Жо-Вилфред Цонга изигра своя последен мач
Коментари Харесай

Цонга: Исках да съм пример за децата по света

Една забележителна кариера завърши. Жо-Вилфред Цонга изигра своя финален мач на Ролан Гарос и както постоянно остави сърце и душа на корта. Французинът даде всичко от себе си против Каспер Рууд, само че травма в края на четвъртия сет, не му разреши да стигне до 5-а решителна част, в която всичко щеше да е допустимо.

Въпреки това, ветеранът още веднъж сподели страхотни неща и зарадва публиката със своите изяви. По време на цялата среща, а и след нейния край страстите доминираха на корта, като френските почитатели на тениса изпратиха уместно своя съотечественик. 37-годишният към този момент някогашен тенисист съумя да запише забележителните 467 победи в професионалния тур, а 45 от тях са против представители на топ 10.

Сега, някогашният номер 5 в света показа, че постоянно е желал да бъде същинско ентусиазъм за децата и да им покаже, че когато вярваш в себе си и се бориш, всичко е допустимо.

„ Постигнах толкоз доста неща и не скърбя за нищо. Изиграх невероятни мачове, завоювах 18 трофеи и мисля, че адресирам една чудесна кариера. Да, травмите постоянно ме съпътстваха, само че не мога да сторя нищо повече с изключение на да призная това. Винаги съм желал да бъда образец за хората по целия свят, най-много за децата и да им покажа, че би трябвало да следват фантазиите си. Исках да бъда друг с цялостното си отношение и считам, че ми се получи. Тръгвам си по този начин, както и започнах, оставяйки сърцето и душата си на корта “, сподели Цонга.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР