Една януарска сутрин през 2021 г. Карол Росен приема стандартно

...
Една януарска сутрин през 2021 г. Карол Росен приема стандартно
Коментари Харесай

Бърз тест може да предпази от фатално свръхдоза химиотерапия, но малко лекари го използват

Една януарска заран през 2021 година Карол Росен приема общоприетоо лекуване за метастатичен рак на гърдата. Три ужасни седмици по-късно тя умря в нетърпима болежка от самото лекарство, предопределено да удължи живота й.

Роузен, 70-годишна пенсионирана учителка, прекара последните си дни в тъга, търпейки тежка диария и гадене и ужасни рани в устата й, които й пречеха да яде, пие и, в последна сметка, да приказва. Кожата се отлепи от тялото й. Бъбреците и черният й дроб отхвърлиха. „ Тялото ви гори от вътрешната страна на открито “, сподели дъщерята на Росен, Линдзи Мъри, от Андоувър, Масачузетс.

Роузън беше един от повече от 275 000 пациенти с рак в Съединените щати, на които се влива инфузия година с флуороурацил, прочут като 5-FU, или, както в тази ситуация на Розен, вземете съвсем идентично лекарство под формата на хапчета, наречено капецитабин. Тези постоянно срещани типове химиотерапия не са пикник за никого, само че за пациенти, които имат недостиг на ензим, който метаболизира медикаментите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР