Една трудна ситуация с клиентите на банките става все по-възможнва

...
Една трудна ситуация с клиентите на банките става все по-възможнва
Коментари Харесай

Какво е бъдещето на банките и парите?

Една сложна обстановка с клиентите на банките става все по-възможнва в бъдещето.

Развитието на цифровите решения води до отпадане на потребността от създаване на необятна физическа клонова мрежа.

Тенденцията към понижаване на броя на физическите клонове се следи освен в България, само че и в останалите страни по света. Това декларира Никола Бакалов, член на УС на АББ  и основен изпълнителен шеф на Първа капиталова банка АД в бюлетина на Асоциация на банките в България.

Според него, обаче, за цялостно изгубване на банковите офиси е към момента рано да се приказва, макар че имаме образци за напълно цифрови банки без физическо наличие. Те демонстрират, че към този момент банковият бранш разполага с нужната технология това да се случи, само че огромният въпрос тук е, до каква степен самите клиенти са подготвени за тази смяна.

Моето виждане е, че една основна част от тях не са и за избрани интервенции към момента изискват персоналния контакт с банков чиновник. Тази група с времето и развиването на дигитализацията във всички сфери на нашия живот ще понижава, само че до нейното цялостно изгубване ще минат десетки години, изяснява Бакалов.

И добавя, че за изгубване на банковите офиси към момента е рано да се приказва, само че е ясно, че през идващото десетилетие те ще бъдат мощно редуцирани и тяхната тежест в общуването с клиенти ще бъде понижена. Същевременно, опциите, които те ще оферират, като финансови услуги и професионална консултация на клиентите, ще бъдат доста по-големи, написа Pariteni.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР