Една трета от всички влезли в приюта кучета са домашни,

...
Една трета от всички влезли в приюта кучета са домашни,
Коментари Харесай

Всяко второ куче в общинския приют в Русе е пале

Една трета от всички влезнали в приюта кучета са домашни, изоставени от стопаните си

Всяко второ куче, постъпило в Общинския подслон за безстопанствени животни в Русе, е пале. Това заяви за Българска телеграфна агенция шефът на приюта в крайдунавския град Жени Попова.

По думите ѝ една трета от всички влезнали в приюта кучета са домашни, изоставени от стопаните си.

" Необходима е цялостна регистрация, надзор и кастрация на всички домашни кучета, които се отглеждат в двор. Нужна е национална единна такса за некастрирано куче, която да е висока, с цел да подтиква стратегиите за кастрация ", сподели Попова и напомни, че кастрираните кучета в България са освободени от такса по закон.

Тя изясни, че са осъществени усъвършенствания в Общинския подслон за безстопанствени животни в Русе. Със своите 760 места той се подрежда на второ място по величина в България, като потенциалът му към този момент е напълнен.

" В последните месеци бяха построени голям брой нови кафези за настаняване посредством дарителски акции. С помощта на неправителствените организации всяко новопостъпило животно минава през тристепенна имунизационна стратегия. Това спомогна доста за нараствания брой осиновени животни и намаляването на смъртността на постъпилите дребни кученца ", сподели още Попова.

Даренията в храни, лекарства и консумативи за животните за последните три години са на обща стойност 177 000 лв..

Управителят на приюта добави, че новоизградената лаборатория, оборудвана с инсталация за цялостна кръвна картина, е повишила доста степента на обгрижване на четириногите. Благодарение на активността ѝ множеството имунизирани животни оцеляват поради сполучливата профилактична активност.

По думите ѝ пандемията и икономическата рецесия са оказали въздействие на осиновителната акция на безстопанствените животни.

" Наблюдава се застой. Хората се усещат несигурни. Въпреки това държим доста положително равнище на осиновяване, като от началото на 2020 година до момента над 1500 кучета и котки са намерили своя нов дом ", изясни Попова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР