Една трета от централно Токио може да бъде потопена под

...
Една трета от централно Токио може да бъде потопена под
Коментари Харесай

Супертайфун би потопил под вода 1/3 от Токио

Една трета от централно Токио може да бъде потопена под вода и близо четири милиона души да бъдат наранени , в случай че супертайфун се стовари върху японската столица , гласи ново изследване по въпроса на локалните управляващи.
 
Управляващите Токио управляващи огласиха първата си оценка за уязвимостта на японската столица от вреди, породени от тайфуни, свързани с приливните талази, защото рисковете от нанесени от стихия вреди не престават да се усилват световно. Според отчета 212 кв.км или една трета от централната част на столицата може да бъде наводнена до оптималната дълбочина от 10 м , в случай че супертайфун сътвори мощни приливни талази.
 
Едно тежко събитие от този вид би засегнало до 3,95 млн. души в града, наводнявайки търговски, бизнес и развлекателни региони, както и огромни железопътни гари, споделиха от локалното държавно управление. Токио има население от 13,7 млн. души. По-специално, източната част на Токио покрай река Аракауа ще бъде наводнена повече от седмица, в случай че мощни приливни талази в токийското пристанище си пробият път през речните насипи.
 
 БГНЕС, списък

Въз основа на оценката токийското държавно управление съобщи, че възнамерява да актуализира ограниченията за евакуация и да прегледа по какъв начин се изпращат предупредителни известия на локалните поданици. Големи стихии постоянно притискат японския архипелаг, предизвиквайки свлачища и наводнения, които постоянно водят до огромни жертви.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР