Една трета от територията на Пакистан е напълно потопена от

...
Една трета от територията на Пакистан е напълно потопена от
Коментари Харесай

Наводнения потопиха една трета от територията на Пакистан

Една трета от територията на Пакистан е изцяло потопена от исторически по тежест за страната наводнения. Това заяви министърът на климата Шери Реман, представен Агенция Франс Прес.

на сезона на мусоните през юни, съгласно публични лица. 75 са жертвите единствено за последните 24 часа, като се чака броят на смъртните случаи да нарасне.

Опустошителни неочаквани наводнения отнесоха пътища, жилища и годишна продукция - оставяйки диря от гибелен безпорядък в Пакистан.

" Всичко е един огромен океан, няма суша, която да изпомпва водата, сподели Реман, като добави, че това е основало " рецесия с невъобразими размери ".

Летният дъжд  тази година е най-силният, регистриран от десетилетие и държавното управление упреква за това промените на климата.
 Над 1000 са починалите при наводненията в Пакистан
Над 1000 са починалите при наводненията в Пакистан

Страната желае интернационална финансова помощ

Външният министър на Пакистан Билавал Бхуто-Зардари сподели, че се счита, че една трета от убитите са деца, заяви BBC.

" Все още се оправяме със степента на вредите ", добави той.

Длъжностни лица пресмятат, че повече от 33 милиона пакистанци - всеки седем души - са били наранени от историческите наводнения.

На хиляди хора, живеещи в планинския регион, бе подредено да се изтеглят, само че даже благодарение на хеликоптери управляващите към момента се борят да доближат до тези, които са в хванати капан.

" Село след село бяха заличени. Милиони къщи бяха унищожени ", сподели министър председателят Шехбаз Шариф в неделя, откакто прелетя над региона с хеликоптер.

Тези, които са съумели да избягат, са в един от многото спонтанни лагери в цялата страна, само че те към този момент са със напълнен потенциал.

" Да живеем тук е мизерно. Нашето самоуважение е заложено на карта ", сподели жертвата на наводнението Фазал Малик пред Агенция Франс Прес от учебно заведение, което се употребява за дом на към 2500 евакуирани в северозападната провинция Хайбер Пахтунхва.

Провинции като Синд и Белуджистан са най-засегнати, само че планинските райони в Хайбер Пахтунхва също са мощно наранени.

Тазгодишният рекорден мусон е съпоставим с опустошителните наводнения от 2010 година - най-смъртоносните в историята на Пакистан - които оставиха повече от 2000 жертви.

Нарастваща е загрижеността по отношение на задаващите се разноски за възобновяване по-късно злополучие и държавното управление на Пакистан насочи апел за финансова помощ от филантропични организации , другарски страни и интернационалните донори.

" Много ранна предварителна оценка е, че е огромна, надвишава 10 милиарда $ (8,5 милиарда паунда) ", сподели министърът на планирането Ахсан Икбал пред Ройтерс.

Почти половината от реколтата от памук, зеленчуци, плодове и ориз са претърпели обилни вреди, добави той.

В събота държавното управление на Обединеното кралство разгласи, че е отпуснало до 1,5 милиона паунда за битка с наводненията.
 900 жертви и 33 млн. наранени след наводненията в Пакистан
900 жертви и 33 млн. наранени след наводненията в Пакистан

Страната прикани за интернационална помощ

В обръщение до водача на Пакистан кралица Елизабет II сподели: " Дълбоко съм натъжена да чуя за трагичната загуба на живот и опустошение ".

" Обединеното кралство е солидарно с Пакистан, до момента в който се впуска в своето възобновяване ", добави тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР