Една трета от работещите в САЩ, които се местят да

...
Една трета от работещите в САЩ, които се местят да
Коментари Харесай

Всеки трети работодател в САЩ е готов да намалява заплати, ако служителите се преместят в по-евтин град

Една трета от работещите в Съединени американски щати, които се местят да живеят в по-евтини райони в страната и работят отдалечено, може да се окажат с по-ниски заплати, което да изтрие изгодите от преместването, сочи проучване, представено от Bloomberg.

Четвърт от работодателите декларират, че ще понижат заплатата, с цел да отразят по-ниските разноски на чиновниците, които се местят. Други 9% споделят, че ще понижат възнагражданието на чиновници, които не са на сериозно значими за компанията позиции. Изследването е направено през септември и октомври и в него вземат участие 344 компании от Северна Америка, които дават работа на общо 5 млн. души. Сред тях са включени компании от редица браншове. Очакванията на меднижърите са, че към половината чиновници ще продължат да работят от у дома и през 2021 година

По публични данни към октомври към 35% от всички американци на трудов контракт работят от у дома. Много от тези, които се завърнаха в офисите, още веднъж бяха принудени да ги изоставен поради растящия брой болни.

Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг, който чака множеството чиновници по този начин и да не се завърнат в офисите, съобщи през май, че те са свободни да се реалокират от Силициевата котловина, само че би трябвало да чакат по-ниска заплата. Подобни заявки направиха и доста други софтуерни компании. В проучването, представено от Bloomberg, софтуерните компании съставляват едвам 13% от всички интервюирани. Едва 28% от всички споделят, че нямат желание да поправят заплатите.

Общо 23 млн. американци, или 11% от семействата, възнамеряват да изоставен скъпите метрополиси и да се реалокират в по-евтини елементи на страната.
 Deutsche Bank изиска 5% налог върху заплатите на тези, които работят от у дома
Deutsche Bank изиска 5% налог върху заплатите на тези, които работят от у дома

Защото те пестят от облекла и обеди, споделят от банката
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР