Една трета от най-добре представилите се участници в кампанията на

...
Една трета от най-добре представилите се участници в кампанията на
Коментари Харесай

3 500 души се включиха в кампанията на СБА „Най-добър млад шофьор на България“


Една трета от най-добре представилите се участници в акцията на СБА за млади водачи „ Най-добър млад водач на България “ са нарушавали най-малко един път Закона за придвижване по пътищата. Това демонстрира първичният разбор на данните, които Съюзът обобщава след извършения в границите на близо три месеца онлайн тест.

Припомняме Ви, че при започване на м. февруари Съюзът на българските автомобилисти започва огромна първа по рода си акция, с цел да избере Най-добрият млад водач на България.

Първият стадий от акцията представляваше онлайн тест на формалния уебсайт www.mladshofior.bg, в който всеки водач на възраст от 18 до 26 години, с до 5 години стаж зад кормилото и без осъществявани нарушавания на Закона можеше да взе участие.

В акцията се включиха 3 500 млади водачи. Едва трима от тях са се справили с теста без нито една неточност, а над 180 са дали отговор неверно на повече от половината въпроси. Пълен разбор на пропуските на младите водачи и грешките, които позволяват, ще бъде показан от СБА на 12 май.

Във втория кръг ще вземат участие 30-те най-хубави по брой вярно отговорени въпроси, като аршин е също времето за решение на теста. Той ще се организира на 12 май на писта Дракон под формата на на практика надпревари, измежду които промяна на гума, майсторско ръководство на автомобил, преодоляване на автомобила при липса на сцепление с пътната настилка, оказване на първа помощ на потърпевш и други.

Събитието на 12 май ще събере на едно място представители на страната, бизнеса, медии, рали състезатели и други. Специален посетител ще бъде Андрю МакКелар – основен секретар на Международната автомобилна федерация ФИА по подвижността и туризма, който ще посети България за първи път. Водещ ще бъде артистът Наско Михайлов. От СБА са подготвили още дрифт шоу, демонстрации на професионални рали състезатели, доста изненади и награди за публиката. Входът е безвъзмезден, а формалното разкриване е планувано за 10:00 часа.

Списък с Топ 100 на участвалите в акцията към този момент е поместен на mladshofior.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР