Една трета от масата на възглавницата ни може да се

...
Една трета от масата на възглавницата ни може да се
Коментари Харесай

Когато възглавницата ни има повече бактерии от тоалетната седалка

Една трета от масата на възглавницата ни може да се състои от бактерии, мъртва кожа, акари и техните изпражнения. И колкото по-дълго отлагаме прането на калъфката и възглавницата си, толкоз повече храна ще имат акарите и толкоз повече ще се развъждат и развъждат.

Така че, в случай че не перем чаршафите и калъфката си за възглавници най-малко един път седмично, значи, че споделяме леглото си със стотици хиляди микроскопични същества, сходни на паяци, написа Belfast Live. Повечето хора не осъзнават в какво непоносимо нещо се трансформират възглавниците им - с времето там се натрупват нечистотия, мазнини, слюнка, пот, бактерии, плесени и даже гъбички.

Според Daily Record една типична възглавница има до 16 разнообразни типа гъбички и безусловно милиони гъбични спори. Най-често срещаният измежду тях, Aspergillus fumigatus, е евентуално рисков, тъй като може да болести белите дробове и други органи.
 Снимка 482949

Изданието написа, че калъфките на възглавниците и чаршафите, които не се перат най-малко един път в седмицата, имат до 39 пъти повече бактерии от купичките с храна за домашни любимци и няколко хиляди пъти повече бактерии от тоалетната седалка.

Мръсната калъфка постоянно е повода и за поява на акне, защото всяка вечер кремът, лосионът и други козметични средства от кожата ни се трансферират върху възглавницата, на която спим. Те се натрупват с течение на времето по нея и още веднъж се полепват по лицето ни, което води до поява на пъпки.
 Снимка 482950

Има елементарен метод да избегнем всички тези проблеми и той е да перем постоянно спалното си долни дрехи, като понякога, с изключение на калъфките и чаршафите, не е неприятно да перем и самите възглавници и завивки.
 Хигиенните неточности, които позволяваме всекидневно
Защо в никакъв случай да не носим обувки без чорапи

5 хигиенични неточности, които позволяваме всекидневно
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР