Една трета от администрациите в България са готови да обменят

...
Една трета от администрациите в България са готови да обменят
Коментари Харесай

1/3 от администрациите в България са готови да обменят документи изцяло по електронен път

Една трета от администрациите в България са подготвени да обменят документи напълно по електронен път.

Това е коментирал зам.-председателят на Държавната организация "Електронно ръководство " /ДАЕУ/ Александър Йоловски по време на интернационалната конференция "София - град на знанието ", оповестиха от организацията. До ноември 2018 година всички администрации следва да обменят документите си само по електронен път. Смисълът на цифровата промяна е премахването на хартията като главно средство за административното обслужване в страната.

По думите на Йоловски говоренето за цифровата промяна към този момент не е нереално, а е напълно в областта на практиката и би трябвало да бъде отговорено на съответните упования на жителите, свързани с качествено административно обслужване. Той е отчел нуждата от ускорена смяна на нормативната рамка за унищожаване на условието на хартиени документи при даването на административни услуги.

В полемиката вземат участие представители на бизнеса и институциите, на локални и интернационалните организации, свързани с ръководство на знанието, клъстери, неправителствени организации. Конференцията е под патронажа на Столичната община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР