Една трагедия, която по никакъв случай не трябва да се

...
Една трагедия, която по никакъв случай не трябва да се
Коментари Харесай

Кирил Петков: Много хора бяха разочаровани, че Борисов бе задържан само за едно денонощие

Една покруса, която по никакъв случай не би трябвало да се политизира.

Това сподели пред Българска национална телевизия министър председателят от последното постоянно държавно управление Кирил Петков, във връзка злополуката на рейса с мигранти, в която починаха двама служители на реда.
“Нито един политик не би трябвало да употребява тази нещастия за политически цели.
Ние сме създали стъпката за стягане на границите.

Години наред “Капитан Андреево ” беше един пункт, завзет от частна компания, която беше елементарно да се компроментира. Направихме първата стъпка за смяна. Хиляди хора пристигнаха от Украйна. Справихме се с възможната заплаха от вълнения.

За седем месеца направихме доста, само че дупката е  огромна.

Секторът “Сигурност ” ще е измежду най-големите цели за идващото ни държавно управление ”, сподели Петков.
Той разяснява и случая с ареста на Бойко Борисов.
“Решението на съда не оневинява Борисов. Много хора се разочароваха, че е арестуван единствено за 24 часа ”, сподели Петков.

“Постоянно чуваме, че сме окрали страната с “Газпром ”. Затова заведох с дело против Борисов. Използват действително мутренски похвати. Бяха изхарчени 3 милиарда за “Турски поток ”, откъдето не пристигна капка газ. За седем месеца направихме с конектора в Гърция това, което те не направиха за толкоз години.

От заран до вечер непрекъснато чуваме приказки по какъв начин не сме се справили с газа от Щатите. Но ние договорихме танкерите, договорихме и слотовете. Сега се оказва, че слотове няма ”, сподели Петков.

“Ако служебният кабинет реши в този момент да договаря с “Газпром ”, тогава отпада опцията да ни се платят всевъзможни неустойки. Ние нямаме потребност от съветски газ ”, добави Асен Василев.

“Виждаме, че хората ни поддържат, желаят да си довършим работата ”, сигурен е Петков.

“Факт е, че направихме неточности, само че направихме и доста положителни първи стъпки. Сега би трябвало да си довършим работата ”, добавя Петков.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР