Една теория гласи, че ключът към стройната фигура се крие

...
Една теория гласи, че ключът към стройната фигура се крие
Коментари Харесай

Как е най-полезно да се консумират доматите

Една доктрина гласи, че ключът към стройната фигура се крие в потреблението на плодовете и зеленчуците в недопечен тип. Според нея по този метод се резервират значимите храносмилателни ензими, които другояче биват унищожени по време на готвенето.

Проучвания потвърждават, че хранителният режим, построен върху банкет на плодове и зеленчуци, може да понижи съществено риска от развиване на диабет вид 2, сърдечносъдови болести и някои типове рак.

Но съгласно диетолога Хелън Бонд, хранителният режим, в чиято основа са суровите храни, може да не е уместен в дълготраен проект. Тя добавя, че тази диета лишава организма от нужни хранителни субстанции.

Бонд изяснява още, че има доста малко доказателства в поддръжка на изказванието, че потреблението на сурови плодове и зеленчуци води до по-добро храносмилане, дава повече сила и подкрепя положението на кожата ни.

Някои плодове и зеленчуци е най-добре да се употребяват сготвени, а други – в недопечен тип. А по какъв начин стои въпросът с доматите?

Доматите е най-добре да се употребяват консервирани. За ликопена – пигментът, който придава аления цвят на доматите, се счита, че обезпечава отбрана против няколко типове рак, изключително на простатата, а също и против сърдечносъдови болести.

Доматите, минали през термична обработка, в действителност са по-добър източник на ликопен, в съпоставяне със суровия им тип. Процесът по обработката спомага за освобождението на повече ликопен, който бива усвоен по-лесно от организма.

Подобно на суровите домати, консервираните също по този начин обезпечават и бета-каротин и витамин C.

Инфо: www.puls.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР