Една такава икона е актьорът Джеймс Дийн, който загина при

...
Една такава икона е актьорът Джеймс Дийн, който загина при
Коментари Харесай

Изкуствен интелект връща филмови звезди от мъртвите frognews.bg

Една такава икона е артистът Джеймс Дийн, който почина при автомобилна злополука през 1955 година, откакто се появи единствено в три кино лентата. Но и трите бяха шлагери. Но в този момент, съвсем седем десетилетия след гибелта му, Дийн е определен за звезда в нов филм, озаглавен „ Back to Eden “ („ Завръщане в парадайса “).

Дигитален клонинг на артиста – основан благодарение на изкуствен интелект, сходен на този, употребен за генериране на „ deepfake “ – ще върви, приказва и взаимодейства на екрана с другите артисти във кино лентата. Тази технология е върхът на холивудските компютърно генерирани изображения (CGI).

Дигиталното клониране на Джеймс Дийн съставлява забележителен подтик към границите на вероятното. Не единствено неговият аватар ще взе участие в „ Завръщане в парадайса “ и поредност от следващи филми, само че също по този начин ще взаимодейства с публиката в интерактивни платформи, в това число с добавена действителност, виртуална действителност и игри.

Технологията надалеч надвишава пасивната цифрова реорганизация или технологията „ deepfake “. Това усилва възможностите актьорите – или някой различен – да реализират един тип величие, което другояче би било невероятно, с кариери, които не престават дълго след края на живота им.

Но напредналите технологии разтревожиха артисти и сценаристи, които стачкуваха в Холивуд за първи път от 43 години. Те се опасяват да не бъдат сменени от логаритми за изкуствен интелект (AI) и настояват, че творчеството ще бъде пожертвана за облага. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР