Една страница се обръща във Франция. За първи път от

...
Една страница се обръща във Франция. За първи път от
Коментари Харесай

Жордан Бардела е новият лидер на крайната десница във Франция

Една страница се обръща във Франция. За първи път от 50 години отпред на крайната десница няма да е представител на семейството Льо Пен. Евродепутатът Жордан Бардела беше определен за нов водач на Националния общ брой, откакто беше подсилен от 85% от членовете на партията.

27-годишният Жордан Бардела е наследникът на Марин льо Пен - доскорошен водач на Националния общ брой и щерка на създателя на партията Жан-Мари льо Пен.

Новият водач благодари на майка си, която му е предала любовта към Франция - страната, приела фамилията му от северна Италия през 60-те години.

" Вторият човек, на който дължа всичко, което съм, е Марин льо Пен. Ние сме силата, нужна на страната, с цел да се изправи, да преодолее 40 години неточности, безучастие, примирие и даже, споделям го с болежка, изменничество ", съобщи Бардела.
Бардела даде обещание на последователите си, че Националният общ брой ще смени Еманюел Макрон в Елисейския замък. Оттегляйки се от управлението, Марин льо Пен ще има опция да се посвети на работата си в Народното събрание, където партията завоюва 89 места, записвайки най-хубавия си резултат на парламентарни избори. Но също и да се концентрира върху неотменните си упоритости за президентския пост.

" Не напущам управлението на нашето придвижване, с цел да изляза във почивка. Мобилизирана към повече отвсякога. Няма да има отмора за мен, както и за всеки от нас, до момента в който не надигнем на крайници нашата страна. Ще бъда там, където Франция и националната идея имат потребност от мен ", съобщи льо Пен.

Очаква се крайната десница да резервира досегашната си политическа линия. Израсналият в парижко предградие Бардела, който произлиза от оскъдно италианско семейство, се причислява към Националния общ брой още като младеж, само че бързо израства в йерархията, а от предходната година е настоящ ръководител на партията. Той даде поръчка да притегли младежите и гласоподаватели отвън твърдото ядро на крайната десница.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР