Една снимка вече почти седмица обикаля света. Тя може да

...
Една снимка вече почти седмица обикаля света. Тя може да
Коментари Харесай

Тръмп може да спаси... бившия Twitter

Една фотография към този момент съвсем седмица обикаля света. Тя може да промени хода на президентската конкуренция в най-мощната страна в света, само че също така е в положение и да пренареди челните позиции в борбата на обществените мрежи. Арестантският портрет на Доналд Тръмп стана мотив той да се върне в платформата, през която той 4 години (поне привидно) управляваше света - Twitter.

Какво се случи : След като някогашният президент се съобщи на управляващите в Джорджия и публично стана обвинен по над дузина обвинявания по отношение на опити за манипулиране на изборите от 2020 година, той разгласява в X (както към този момент се споделя Twitter) фрагмента от ареста, дружно с линк към страница за набиране на дарения. Буквално за часове по този начин той събра над 7 млн. $.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
Освен това, Тръмп избра да не взе участие в телевизионния спор на претендентите за номинацията на Републиканската партия по Fox News. По същото време той даде просторно изявление пред тогавашната звезда на консервативния канал Тъкър Карлсън в... X. Видеото беше гледано над 15 млн. пъти в границите на първите няколко часа след излъчването му.

Ep. 19 Debate Night with Donald J Trump
— Tucker Carlson (@TuckerCarlson)
Контекст : Тръмп преди и по време на президентския си мандат беше най-влиятелният постоянен консуматор на обществените мрежи. Написаното от него там се превръщаше във вътрешна и външна политика, а конфронтационният му жанр, " изкован " в риалити предаванията и интернет свадите, стана негова запазена марка. Това беше " златна ера " за Twitter и за американските медии - без значение дали подлагаха на критика републиканеца, или не.
 Година преди изборите Доналд Тръмп още веднъж има достъп до Фейсбук и Instagram
Година преди изборите Доналд Тръмп още веднъж има достъп до Фейсбук и Instagram

Бившият американски президент още веднъж има глас в основните онлайн трибуни

Той има близо 87 млн. почитатели в микроблогинг мрежата, само че не беше деен в нея от януари 2021 година насам. Всъщност, до преди 9 месеца той беше изпъден от платформата поради ролята на изявленията му за подклаждането на щурма на Капитолия - едни от най-грозните подиуми в американската демократична история.

Междувременно, Тръмп си направи своя обществена мрежа - Truth Social.

Детайли : Разгорещяващата се предизборна борба в Съединени американски щати все по-ясно демонстрира, че републиканската номинация ще изисква старания на всички фронтове. За Тръмп Truth Social е удобно място, в което на процедура всички консуматори споделят неговия мироглед. Проблемът е, че не са 87 млн., колкото има в X/Twitter.

Както отбелязва CNN в собствен материал, едно вероятно цялостно завръщане в микроблогинг мрежата ще е огромна победа за нейния притежател Илон Мъск, който разчита и на наличието на политици и обществени персони за увеличението на потребителската интензивност.
 След ребрандинга на Twitter като X: Илон Мъск разгласи
След ребрандинга на Twitter като X: Илон Мъск разгласи " нов връх " на потребителите

Над 540 милиона души употребяват платформата

А това е значимо - данни от предишния месец демонстрират към 9% спад на трафика на годишна база. Някои по-екзотични мениджърски решения на Мъск като връщането на изгонени консуматори и слагане на месечна такса за до неотдавна безвъзмездни услуги доведоха да оттегляне на част от ползвателите, само че и до понижаване на рекламата. Към момента X/Twitter към момента губи пари.

Тук обаче има различен проблем - самият Тръмп е скандалджия от международна големина и с изявленията си може да стане причина за още протести от страна на огромните компании. X, които редуцираха множеството си модератори, ще се изправят пред съществено тестване, в случай че той и най-отдадените му сподвижници се завърнат.
 Twitter на Илон Мъск дължи на някогашни чиновници над $500 милиона обезщетение
Twitter на Илон Мъск дължи на някогашни чиновници над $500 милиона обезщетение

Според групов правосъден иск, обществената мрежа на милиардера ще би трябвало да заплаща

От друга страна : Самият Тръмп очевидно към момента не е решил дали ще възвръща интензивността си в X/Twitter.

Затова и той побърза да напише в своята обществена мрежа: " ОБИЧАМ TRUTH SOCIAL. ТОВА Е МОЯТ ДОМ!! ". Ако, обаче, желае да е кандидат-президент от Републиканската партия, евентуално ще би трябвало да се престраши да излезе от " дома си ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР