Една снимка в социалните мрежи понякога може да ти коства

...
Една снимка в социалните мрежи понякога може да ти коства
Коментари Харесай

Жена направи снимка на ястието си в ресторант - получи сметка за 100 000 бона

Една фотография в обществените мрежи от време на време може да ти коства доста. И не приказваме единствено за душевен контузии, само че и финасови.

Такъв е и образецът с жена в Китай, която е решила да се почерпи с другарка по време на обяд - решение, което след това ѝ коствало хиляди.

Въпросната жена, на име Уанг, и нейната другарка се наслаждавали на вкусно ядене в ресторант с гореща храна в Кунмин, Югозападен Китай, когато тя решила да означи специфичния мотив, като направи фотография на храната си, написа ladbible.com.

Подобно на доста други звезди на FoodTok или фенове на храната в Instagram, Уанг не се замисля за решението си да разгласява фотографията на апетитното ядене в китайското приложение WeChat.

Когато обаче пристигнал моментът да заплати сметката си, на нищо неподозиращата посетителка на ресторанта била показана солидна касова записка за умопомрачителната сума от 430 000 юана (около 110 000 лева).

Оказва се, че на фотографията, която е качила онлайн, е бил QR кодът на масата ѝ, който тя и приятелят ѝ са употребявали, с цел да поръчат храната си.

А когато някой различен има достъп до QR кода на масата ви, той има опция да прибавя ястия към поръчката ви.

Въпреки че фотографията е била споделена единствено с няколко определени от нея лица, някои очевидно са сметнали за занимателно да прибавят голямо количество храна към сметката ѝ.  Според " Саут Чайна морнинг пост " мошениците от обществените мрежи са добавили цели 2580 поръчки на калмари, 1850 поръчки на патешка кръв (популярен деликатес в региона) и 990 порции паста от скариди.

Въпреки че бързо осъзнава грешката в дейностите си и изтрива онлайн качването, Уанг продължава да бъде заливана с поръчки.

За благополучие на бедната сладкарница, притежателите на ресторанта се отнесли с схващане към грешката на клиентката си и я освободили, без да се постанова да заплаща голямата си сметка. Всъщност се твърди, че общителните ресторантьори са преместили нея и приятеля ѝ на нова маса, с цел да разграничат същинските поръчки от измамите.

И откакто си взели поука, ресторантът трансформирал системата си за поръчки, тъй че те към този момент да могат да се вършат единствено на несъмнено разстояние от обекта.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР