Една снимка в социалните мрежи днес стана повод за ожесточени

...
Една снимка в социалните мрежи днес стана повод за ожесточени
Коментари Харесай

Мрежата буквално закипя от коментари след тази СНИМКА на дете насред улицата в София (Снимка)

Една фотография в обществените мрежи през днешния ден стана мотив за яростни полемики, която прерастна в същинска словесна война. Става дума за кадър, на който се вижда дете, разхождащо се по софийските улици, облечено като Смъртта за Хелоуин. Това, което провокира бурните мнения, бе въпросът дали би трябвало да се чества изобщо този празник у нас. Според мнозина значимото в тази ситуация е желанието на детето, до момента в който други тотално отхвърлят мястото на въпросния празник в родните обичаи.

 дете маскирано за Хелоуин

“Оставете децата да честват каквото си изискат, б*ти комплексарския народ, щом им е занимателно и им харесва дано го честват, б*ти кретените в тая страна, всеки комплексар. Повечето такива онлайн изглеждате всякаш за вас всеки ден е Хелоуин, бачкате 8 часа и се разхождате като изнервени зомбита. Пийнете си успокоителните ”, поучава Марио П.

“Само ходите и снимате, оставете децата да си живеят детството и да не се усещат обезпокоени, че ще ги снимате и качвате по групите. Всеки си чества каквото желае, който желае Хелоуин да чества, кой желае 9 септември да си прави митинги и по този начин. ”, отбелязва различен.

Други не смятаха тъкмо по този начин.

“Този гнусен американски празник изобщо не би трябвало да се загатва в България! Малко ли български и християнски празници имаме? ”, написа Наско П.

Не липсваха и отзиви, че това, че почиташ този празник, не значи, че не почиташ Деня на националните будители.

Празникът Хелоуин се отбелязва всяка година на 31 октомври – в навечерието на католическия Ден на Вси светии на 1 ноември. Първоначално е публикуван в англоезичните страни, само че след това става известен в огромна част от Европа, Латинска Америка, Австралия, Нова Зеландия и някои азиатски страни.

Честването на Хелоуин води началото си от традициите на античните келти в Шотландия и Ирландия.

Черният и оранжевият цвят обичайно се свързват с празника. Оранжевото символизира мощ и устойчивост, а дружно с кафявото и златното – прибиране на реколтата и есента. Черното нормално е знак на гибелта и мрака и служи за увещание, че преди време Хелоуин е бил фестивал, маркиращ границите сред живота и неговия край.

Той е вторият най-комерсиален празник след Коледа.

А вие на какво мнение сте? Безобидно ли е децата ни да се разхождат в страшни костюми и да събират лакомства по къщите, или това е следващото „ чуждопоклонничество “ и претопяване на българските обичаи?

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР