Една след друга - държавите, които подкрепят Агенцията на ООН

...
Една след друга - държавите, които подкрепят Агенцията на ООН
Коментари Харесай

Войната в Газа: Палестинци копаят дупки в опит да намерят вода

Една след друга - страните, които поддържат Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци - стопират средствата за нея, макар апелите от палестинските управляващи. През последните часове Австрия и Япония също стопираха поддръжката. А организацията продължава да проверява чиновници за присъединяване в офанзивата на Хамас против Израел.

Израел е споделил със Съединените щати информацията за чиновниците на Агенцията на Организация на обединените нации в Газа, за които се твърди, че са свързани с Хамас, Палестински ислямски джихад и други групировки. Сред тях се твърди, че има грабител на жена и участник в офанзивата от 7 октомври. 

Заради случая минимум 10 страни към този момент стопираха помощта за организацията. Президентът на Палестинската автономност ги прикани да премислят решението си. Сблъсъците сред Израел и Хамас в анклава не престават. Хората копаят дупки в земята в опит да намерят още вода.

 

 
Тук получаваме вода един път на 15 дни, използваме я за къпане и за готвене. За готвене използваме дърва, тъй като нямаме газ. Налягането на водата е доста едва, водата е мръсна, децата ни са заболели, зъбите им се унищожават от мръсната вода. Виждате - в нея има пясък. 
Юсуф ал Аюти, гражданин на Джабалия

В Йерусалим се организира конгрес за ново заселване на линията Газа с израелци. В него участва и крайнодесният министър на националната сигурност на еврейската страна.

 

 
Отговорността на смелото управление е да взема смели решения. Време е да се върнем вкъщи, време е да се върнем в Израел, да насърчим имирацията на жителите на Газа и да приемем смъртно наказване за терористите, време е да победим.
Итамар Бен-Гвир, министър на националната сигурност

По-рано министри от крайнодясната коалиция в Израел предложиха изселване на палестинци от Газа, което беше несъмнено от Съединените щати като " провокативно и безконтролно ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР