Една седмица на съревнование в различни кулинарни категории прекараха студентите

...
Една седмица на съревнование в различни кулинарни категории прекараха студентите
Коментари Харесай

Варненски студенти донесоха злато за България на международно кулинарно състезание

Една седмица на състезание в разнообразни кулинарни категории прекараха студентите Стефана Германова и Данил Двойнин дружно със своя учител шеф-инструктор Калоян Колев, в Струмица, Македония,

В интервала 8-12 октомври там се организира интернационално кулинарно съревнование, проведено от македонската професионални асоциация ГастроМак, под егидата на WACS (World Association of Chef Societies – най-голямата интернационална професионална асоциация в сферата). Състезанието е трето по рода си в Македония и притегля участници от от ден на ден страни. Сред състезателите имаше студенти от университети, професионални шеф-готвачи и шеф-инструктори от кулинарни учебни заведения от общо 16 страни, които се състезаваха пред сериозния взор на над 30 членове на интернационалното жури.

Студентите в Институт по кулинарни изкуства към Висше учебно заведение по мениджмънт (ВУМ) – Варна впечатлиха участниците и журито с професионализма и равнището на своята работа.

Стефана Германова, студент в 3 курс, стана златен медалист в категориите: " Ястие с пилешко месо “ и " Паста “. Стефана сграбчи и сребро в категорията " Най-добър млад готвач 2018 “.

Данил Двойнин, студент 1 курс, също донесе злато от ГастроМак 2018 в категориите: " Модерно ядене “ и " Ястие с риба “.

Заедно със своя учител шеф-инструктор Калоян Колев, Стефана и Данил спечилиха също трето място като " Най-добър интернационален тим 2018 “. Шеф Калоян Колев стана притежател и на купата " Най-добър интернационален готвач 2018 (Черна кутия) “.

" Изключително съм горделив с представянето на студентите ни. Участието в интернационалните надпревари ни демонстрира ясно, че сме на доста положително професионално равнище и че напъните и труда – наш и на студентите, се възнаграждава и получава признанието на водещи имена в региона “, показа еф Калоян Колев – " Журито бе впечатлено от равнището на работа на студентите ни. “

Само месец по-рано представители на Институт по кулинарни изкуства към ВУМ се завърна със злато от всички категории на друго интернационално съревнование – в Айдън, Турция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР