Една съставка не показва каквито и да било признаци на

...
Една съставка не показва каквито и да било признаци на
Коментари Харесай

Ето колко кофеин има във колата, кафето, аспирина и шоколада

Една съставна част не демонстрира каквито и да било признаци на изгубване. Тя подтиква централната нервна система и се среща в извънредно огромни количества по целия свят, написа Business Insider. Разбира се, става въпрос за кофеина.

Той обаче може да бъде срещан освен в прословутата утринна чаша кафе. Чаят, енергийните питиета, шоколадът, дъвките, бонбоните и даже таблетките за намаляване също съдържат кофеин. Ето по какъв начин се съпоставят.

2 чаши чай = 1 чаша каф

Откриваме 20 мг кофеин в 100 мл сварен чай. В съпоставяне с това откриваме 40 мг кофеин в същото количество кафе. Разбира се, типът чай, както и времето, за което е бил варен, също оказва въздействие.

2 коли = 1 чай

И ние се изненадахме от този факт. 100 мл кола съдържа 8 мг кофеин. За напитките с понижено количество захар тази стойност се повишава до 15 година

Има повече кофеин в кафето, в сравнение с в Red Bull

Red Bull - един от най-големите марки за енергийни питиета с високо наличие на захар – разполага единствено с 30 мг кофеин на 100 мл, което е по-малко от кафето.

Ако съпоставим тази енергийна напитка с останалите на пазара, ще забележим, че Red Bull предлага извънредно ниско наличие на кофеин. Така да вземем за пример в 100 мл Ammo (сайтът твърди, че тя е основана за американските военни) откриваме поразителните 570 мг кофеин, което се равнява на 14 чаши кафе.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР