Една съдебна грешка преобръща живота на 37-годишен мъж от Монтана.

...
Една съдебна грешка преобръща живота на 37-годишен мъж от Монтана.
Коментари Харесай

Разказът на Иво, който лежа погрешка 7 г. в гръцки затвор

Една правосъдна неточност прекатурва живота на 37-годишен мъж от Монтана. Той лежи 7 години в гръцки затвор за неизвършено от него закононарушение, оповестява бТВ.

През 2010 година 37-годишният Иво Богданов работа като бояджия на гръцкия остров Китира. Една нощ е задържан в квартирата си и отведен в затвор в Атина, където схваща в какво е упрекнат – в ликвидиране на полски жител. Други двама мъже – един от които брат му, са нарочени за негови съучастници. Месеци по-късно те са освободени против подписка, а делото против Иво стартира след година и половина. Вместо да постави завършек на кошмара му обаче, става още по-зле.

Той прекарва години в пандиза, макар че сякаш убитият от него човек, се оказва жив. Просто в един прелестен миг разбрах, че само на близки и на мен би трябвало да разгадавам. Наехме детективи, сменихме юристите, с познати в Атина започнах да го диря този човек. По едно време го бях разкрил: къде живее, какво работи, пращах хора непрекъснато да го търсят, само че нищо, споделя Богданов. Абсурдът става обществен едвам в края на предходната година. Оказва се, че "убитият " е умрял в болница, само че гръцките управляващи не подхващат нищо.

Така до юни 2017 година, когато българският президент е на публична аудиенция в Гърция. Тогава се среща и с българската общественост в Атина и на тази среща научава за несправедливата присъда от другари на Иво Богданов. Освобождават Богданов и той се прибира в България тъкмо 7 години и 20 дни след задържането му, само че към момента с обвиняването за обир. Делото за това занапред следва.

"Надявам се да е тази година, да отпадне всичко, с цел да съм изцяло почтен ", споделя българинът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР