Една реплика на руския президент по адрес на Украйна циркулира

...
Една реплика на руския президент по адрес на Украйна циркулира
Коментари Харесай

Путин за Украйна: Красавица, която трябва да търпи

Една имитация на съветския президент по адрес на Украйна циркулира към този момент денонощие из международните медии. „ Нравится, не нравится, терпи, моя хубавица “ съобщи Владимир Путин на общата конференция в Москва с френския президент Еманюел Макрон. В превод фразата звучи по този начин: „ Харесва ти или не, търпи, моя красавице ", имайки поради, че Киев би трябвало да съблюдава Минските съглашения.

Не закъсня и реакцията на Украйна. Президентът Володимир Зеленски се съгласи с думите на Путин, че Украйна е " хубавица ", само че не и с определението " моя ". " Това към този момент е прекомерно ", съобщи той.

Зеленски съобщи, че страната му е търпелива, тъй като " търпението е мъдрост ". „ Украйна е доста търпелива, тъй като това (търпението) е мъдрост, това е значимо и за Европа, и за руснаците ", сподели той, представен от ТАСС.

„ Нашето самообладание въздейства на провокациите, на които не отговаряме, тъй като търпението е мъдрост ", добави Зеленски, разяснявайки по молба на медиите думите на президента на Русия Владимир Путин.

На конференцията в понеделник Путин обърна внимание на думите на украинския президент, че не му харесва нито един пункт от Минските съглашения. Путин съобщи, че " Минск 2 " би трябвало да се извършва, за какво това съглашение няма опция и тогава цитира фразата, провокирала дискусия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че съгласно него президентът е заимствал фразата за " хубавицата " от съветския фолклор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР