Една птичка пролет не прави, за две също се съмнявам.

...
Една птичка пролет не прави, за две също се съмнявам.
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Двама души не са партия, лицата около тях ще са показателни

" Една птичка пролет не прави, за две също се колебая. Септември няма да бъде май. Двама души не са партия и лицата към тях ще са показателни за това изобщо има ли посока и с какви хрумвания ще бъде напълнена тази конструкция вероятно. " Това мнение изрази в " Преди всички " по БНР политологът и учител в Нов български университет Любомир Стефанов за предстоящото оповестяване на новата политическа групировка на някогашните към този момент служебни министри Петков и Василев.
„ Надявам се въпросните двама господа да създадат партия, а не политически план. Едното е инженерингово осъществяване в жанр обслужване на персонални ползи, а другото е с обществено-социално значение с дълготрайна визия и политика “, разяснява Стефанов.

Любомир Стефанов означи, че президентът Румен Радев би трябвало да е научил уроците на Георги Първанов и неговия план АБВ, сътворен през втория му мандат. „ Въпрос на време е да забележим дали двамата господа ще сътворят нещо, което той ще припознае като отроче и ще тръгне да прелива престиж към него. “ Партийната система няма да бъде такава, с каквато свикнахме – една лидираща партия и шлейф към нея, уточни още Любомир Стефанов.

Много печеливша тактичност е да си избереш съперници, които са ти комфортни, а тези, от които те е боязън, да не ги припознаваш като такива, съобщи Стефанов, наблягайки на отминалите две предизборни акции и в очакване на идната. Това, което провали работата на двата последни Народното събрание е фундаменталното недоумение на политиката като материя, счита преподавателят. По думите му това ще минира и идващия парламент.

В България не сме дефинирали какво е общо богатство и народен интерес и оттова нататък - кои са хората, които се събират поради тази задача.

" Оттук нататък няма метод да няма сериозен, да не споделям безсрамен прочит на възможни бъдещи планове, нови месии, конници, бели лястовички или всевъзможни други такива, или зайци, притичващи. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР