Една проста процедура ще ви помогне да научите много за

...
Една проста процедура ще ви помогне да научите много за
Коментари Харесай

Отнема само за 30 секунди: Проверете дали сърцето ви е здраво, нужна ви е само малко студена вода

Една елементарна процедура ще ви помогне да научите доста за здравословното си положение. Преди да тръгнете по лекари, направете няколко теста, с цел да разберете повода за болестта, пробвайте се сами да се диагностицирате. Може би резултатите от проучването ще ви оказват помощ да разберете кои органи не са в ред и какво би трябвало да бъде лекувано.
Сърцето
Сърцето е подъл орган. То може да има проблеми, а вие да не разберете за съществуването им. Тогава в един миг да се случи най-лошото.

Препоръчваме ви да извършите следната процедура. В дребен резервоар сложете доста студена вода, може даже и с лед. След това потопете дланите си в него за 30 секунди. И оценете резултатите: в случай че върховете на пръстите ви са станали бледи, тогава имате проблеми с кръвообращението.
Работата на човешкото сърце зависи от доста фактори: приемственост, тегло, физическа интензивност, непряк резултат от взети медикаменти, стрес.
Наличието на проблеми на първо време реагира в кръвоносните съдове на върха на пръстите, в носа и даже в ушите. Те стават по-слаби от неприятно кръвоснабдяване, губят сензитивност.
Лошото кръвообращение може да се усъвършенства даже и благодарение на храненето.

Как да се храним за крепко сърце
За да се предотврати развиването на сърдечно заболяване, напъните би трябвало да са носочени към попречване развиването на атеросклероза или с други думи да се предотврати уплътняването на артериите и загубата на еластичността им. Това може да се реализира с придържането към подобаващ хранителен режим, пише puls.bg.
Благодарение на верния, и подобаващия за здравето на сърцето, хранителен режим, се редуцират и даже отстраняват евентуални рискови фактори за сърдечно-съдово заболяване. С подобаващ избор на хранителни артикули се реализира понижаване на равнището на общия холестерол и липидите с ниска компактност LDL, неприятния холестерол, което се отразява удобно и на артериалното налягане. Режимът възстановява и кръвната захар, с което способства за освобождение на непотребни мазнини по тялото и понижаване на телесната маса.

Представата ни за диета е обвързвана с ограничаващ режим. Тук под диетичен хранителен режим се има поради рационално хранене, което подчертава върху избора на верните хранителни артикули. Множество изследвания в последно време демонстрират, че не изключването на храни от диетичния режим, а обогатяването му с потребни за сърцето, е по-ефективно.
Рибата е храната за сърцето. Източник е на натурални белтъчини и омега-3 мастни киселини, които покачват HDL-холестерола в кръвта, същият, който извежда неприятния холестерол от артериите. С това се предотвратява натрупването на мастни плаки по стените на артериите.
Ползата е освен за сърцето, по този начин се понижава и риска от инсулт.

Мазните храни въпреки всичко би трябвало да се употребяват премерено. Необходимо е да се ограничи общата консумация на мазнините, като се усили потреблението на потребните в храната, вместо наситените и транс мазнините. Такива се съдържат в маслото, маргарина, салатните сосове, пържената храна, десертите, захарните произведения, менютата в заведенията за хранене за бързо хранене. По-полезни са мононенаситените. Такива са зехтинът и фъстъченото масло.
Всички артикули от скотски генезис съдържат холестерол. Консумацията им се отразява на наличието на холестерол в кръвта. Тези храни са рискови за хората със сърдечно-съдови проблеми и болно сърце. Наситените мазнинини и холестерола нормално се намират в едни и същи храни, което доста улеснява избора.
Полезни за крепко сърце са зеленчуците, плодовете, зърнените и бобови култури. В профилактичните стратегии против сърдечно-съдови болести акцент се слага точно на тях.

Основен източник на сила са комплицираните въглехидрати – тестени и макаронени произведения от пълнозърнесто брашно, сладки картофи. Простите би трябвало да се заобикалят – това са всички артикули, които съдържат захар, бяло брашно. Простите въглехидрати, също така утежняват здравословното положение при съществуване на високо равнище неприятен холестерол и триглицериди и риска от развиване на сърдечно-съдово заболяване.
Белтъчната храна също е скъпа и нужна, с цел да може организмът да поддържа мускулите си, а сърцето е най-важният. С потреблението им обаче също не трябва да се прекалява, а да се обезпечава нужното. Прекомерните количества имат тъкмо противоположен резултат – подготвя към развиване на сърдечно заболяване. Единственото решение на казуса е придържането към балансираност в режима на хранене.

За да не отслабне сърцето би трябвало да се заобикаля гладуването. Редовното хранене на относително равни шпации време поддържа равнището на кръвна захар в норма. Така не се изпада и в положение на „ вълчи апетит “, който е в основата на преяждането и напълняването. При постоянно хранене нямаме нужда от доста калории и неумишлено понижаваме количеството употребявана храна. Храненето 5 – 6 пъти дневно в дребни количества възстановява и равнището на холестерола в кръвта.
Консумацията на сол също би трябвало да е премерена – нито малко, нито доста. Максимум до 5 г дневно.
Не бива да се не помни и за пиенето на вода и други течности. Водата спомага всяка една витална функционалност на организма.
Инфо: Марица

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР