Една промяна в наредба, публикувана за обществено обсъждане, предизвика страсти

...
Една промяна в наредба, публикувана за обществено обсъждане, предизвика страсти
Коментари Харесай

14 години са новите 18, декларациите - тъпотия

Една смяна в разпоредба, оповестена за публично разискване, провокира пристрастености в обществените мрежи. Става дума за Наредбата за профилирана протекция на деца на публични места.

Всъщност наредбата прецизира метода на надзор за правила, които от дълго време са признати - за това, че след 22 часа децата на 14-18-годишна възраст на публични места би трябвало да са придружавани в случай че не от родител, то от компаньон, на който детето е поверено от родителя.

Сега с разпоредба се унифицира декларацията, която би трябвало да носи придружителят. Въвежда се и условие заведения, кина, театри да слагат на видно място за клиентите информация, че това позволение е належащо.

Който желае да отиде в “Студентски град ”, просто ще даде от 20 до 50 лева на защитата

Както нормално в българското законодателство - напънала се планината и родила мишка.

Става въпрос за високопарното предложение за “Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Наредбата за профилирана протекция на деца на публични места, призната с Постановление №165 от 2003 година на Министерския съвет ”.

То гласи (отчасти): “Промените в наредбата за профилирана протекция на деца на публични места са за привеждането ѝ в сходство с член 8, алинея 7 от Закона за протекция на детето и регламентирането на ред за засвидетелствуване качеството на компаньон на малолетно дете, навършило 14-годишна възраст, след 22,00 ч ”.

Пичове и, хм... дами от Министерския съвет, вие в кой век живеете. 14-годишните са на акъла и опита, който ние (аз съм `65-и набор) го имахме на 18, че и повече. Което значи, че това разпореждане с тъпите си заявления е изцяло ненужно и закъсняло.

Трябва напълно друго нещо. А точно генерална тактика за младото потомство. Сегашните 14-годишни ще ни ръководят след декада или две, а и освен това - те ще би трябвало да възпитават своите родители, които са явно от едно пропуснато потомство. Извинявайте, но на 18 години Александър Македонски е завладял Азия, а Аркадий Гайдар е бил пълководец на полк. Така че оставете децата да порастват.

Едуард Папазян
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР