Една победа дели Рафаел Надал от 11-а титла на “Ролан

...
Една победа дели Рафаел Надал от 11-а титла на “Ролан
Коментари Харесай

Краля на клея на крачка от нова титла

Една победа дели Рафаел Надал от 11-а купа на “Ролан Гарос”. Испанецът още веднъж се класира за финала, откакто победи Хуан Мартин Дел Потро с 6:4, 6:1, 6:2 и ще спори за трофея с Доминик Тийм.

Надал записа 16-а поредна победа на полуфинал на шампионат от Големия шлем. За последно той загуби на този стадий през 2009 година на US Open, като тогава го победи точно Дел Потро.

Хуан Мартин успяваше да затрудни Надал при неговите сервис геймове, само че не възползва от опциите. Още в третия гейм Рафа се озова в обстановка 0:40, само че съумя да се оправи. Испанецът по-трудно взимаше подаванията си, само че го правеше, което бе от голяма важност. Съперникът му вкарваше мощните си удари от дъното на корта, само че доста рано почувства болки в бедрото и даже след петия гейм изиска интервенция на доктор, като пи болкоуспокояващи.

Това като че ли не се отрази на играта му и аржентинецът на пръв взор затрудняваше Надал, само че в решителните моменти Краля на клея печелеше точките. Испанецът на няколко пъти доста сполучливо употребява къси топки, а при 5:4 стигна до съдбоносен пробив, с който завърши сета. Дел Потро пропусна шест благоприятни условия за пробив в първата част.

Рафа взе преимущество доста рано във втория сет, откакто проби още във втория гейм. Той още веднъж трябваше да отразява брейк пойнт малко по-късно, само че поведе с 3:0. Аржентинецът се опитваше да се бори, само че му ставаше все по-трудно. Делпо съумя да завоюва и то доста мъчно първия си гейм чак за 5:1, а малко по-късно съобщи сета.

Надал стартира третия сет с пробив на нула и за противника му не се виждаше път обратно. Световният номер 1 контролираше събитията на корта и без особени проблеми вървеше към крайната победа, която пристигна след 2 часа и 14 минути.

Сега Надал го чака конфликт с Доминик Тийм. Австриецът е единственият тенисист, който записа победа против Рафа този сезон, като направи това и предходната година. Миналия месец в Мадрид той постави завършек на серия на испанеца от 25 победи на червени кортове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР