Една победа дели Алекс Де Минор от успешна защита на

...
Една победа дели Алекс Де Минор от успешна защита на
Коментари Харесай

Де Минор и Рууд ще спорят за титлата на турнира в Акапулко

Една победа дели Алекс Де Минор от сполучлива отбрана на купата от АТП 500 шампионата на твърди кортове в Акапулко, Мексико. Австралиецът водеше в резултата с 6:3, 2:6, 4:0 против Джак Дрейпър, когато левичарят от Англия се отхвърли поради травма. На финала в неделя Де Минор ще срещне шестия подложен Каспер Рууд.

„ Много е мъчно да се концентрираш в обстановка, в която виждаш, че твоят конкурент изпитва проблеми. От една страна си казваш, че би трябвало просто да вкарваш топката в полето и да разиграваш, с цел да изчакаш неточност на противника. Това, което в действителност би трябвало да направиш е да играеш твоят тенис, който те е довел до тази фаза на шампионата. Определено е мъчно в сходен миг “, разяснява Де Минор след дуела.

„ Загубих втория сет, само че останах крепко стъпил на земята. Виждах, че той има физически проблем. Просто трябваше да запазя успокоение и да играя моя тенис. Пожелавам на Джак бързо възобновяване. Той е удивителен гений. Надявам се, че травмата му не е сериозна и скоро още веднъж ще го забележим на корта “, сподели още австралиецът.

Де Минор ще се опита да стане първият тенисист след Давид Ферер (2012-13), който съумява сполучливо да отбрани трофея от Акапулко.

Негов конкурент на финала ще бъде Каспер Рууд, който навакса пасив от пробив в третия сет при триумфа над втория подложен Холгер Руне с 3:6, 6:3, 6:4 след 2:24 часа игра.

„ Началото на дуела не беше елементарно за мен. Холгер изстрелваше ракети от форхенд и бекхенд, нямаше по какъв начин да отговоря на играта му. На моменти оставах отчаян, изключително в края на първия сет и при започване на втория. Определено не играех по метода, по който желаех. Усещах, че не върша нещата по верния метод “, разяснява Рууд.

„ За мой шанс един пробив във втория сет обърна нещата. Във финалния сет дуелът стана по-физически. Мисля, че Холгер стартира да страда физически, даже и откакто ме проби “, сподели още Рууд, някогашен №2 в ранглистата на АТП.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР